Pozor na mylné predstavy o Google Stadia

Pozor na mylné predstavy o Google Stadia
19:49, 21.07.2019

S blížiacim sa prozápadným spustením služieb pre streamovaciu platformu Google Stadia, sa čoraz viac vynárajú rôzne dôležité otázky, na ktoré kompetentný (v tomto prípade Phil Harrison) reagujú pomerne rozpačito.

Veľa potencionálnych zákazníkov a teda ľudí, komu sa myšlienka nenáročného hardvéru za pár euro s akýmsi predplatným na hry páčila, sa musí začať čoraz viac škrabať na hlave. Google sa totižto so svojím projektom Stadia ani náhodou nechystá ponúkať nejakú game obdobu Netflixu, čím sa dostávame k meritu veci. Aké free hry si to vlastne za tých 10 Euro mesačne predplácame?!

Nateraz je jasné, že tam bude druhé Destiny, avšak to tak či onak prechádza na free-to-play model a tak sa právom pýtame, aké hry v danom mesačnom balíku ešte nájdeme? Phil nás/vás v tomto bode v nedávnom interview nijako nepotešil, keďže samotnú konzolu Stadia prirovnal skôr ku klasickému balíku starších titulov, za zvýhodnenú sumu, teda niečo ako PS Plus a Xbox Live. Pokiaľ by ste totižto chceli na tento stroj hrať nejaký ten AAA projekt, je nutné zacvakať plnú sumu, tak ako na PS4, XOne atď.

Vo výsledku je tak Google Stadia, cez všetky tie pochopiteľné technické obmedzenia na našom území, zatiaľ skôr len bezzubým psom vhodným na odstrel. Iste, je možné si cez túto platformu zviazať pod jeden účet ďalšie podobné služby ako Uplay, avšak ak by sme sa bavili čisto o ekonomickom aspekte a prirátali k tomu nejaké technické zázemie, pre nás ide skôr o totálne zbytočný produkt roku 2019/20.


DALŠÍ

CGwillWin