Vývoj Metroid Prime 4 se restartuje, hry se jen tak nedočkáme

Vývoj Metroid Prime 4 se restartuje, hry se jen tak nedočkáme
14:41, 25.01.2019

Začátek roku a hned zpráva, které fanoušky Nintenda rozhodně nepotěší, i když... ale pěkně popořadě. Metroid Prime 4 byl oznámen na E3 2017 k nadšení všech fandů Nintenda a značky, která svého vrcholu dosáhla na konzoli Wii. Jenže proběhlo oznámení pouhým teaserem a od té doby ticho po pěšině. Žádná zpráva, žádné záběry, nic. Nedávno sice vznikla falešná naděje, že by jeden český e-shop prokecl datum vydání, ale dnes víme, že to byla jenom chyba, protože přišla oficiální zpráva.

Evidentně nový tým pod vedením Kensuke Tanabe nebyl schopen dosáhnout kvalitní hry. Dnes vydalo Nintendo velice vážně pojaté video v němž říkají, že stávající tým nedokázal naplnit kvalitativní požadavky, jaké Nintendo od svých her čeká. Proto vývoj celé hry začne úplně od začátku a jen tak se jí nedočkáme. Nintendo nikdy neřeklo přibližný datum vydání, ale nyní používá slova jako dlouhý vývoj, zpoždění a zklamání fanoušků. Což je jasné, že další minimálně dva roky o této hře neuslyšíme ani ň.

Ale na začátku jsem naznačil, že ne každá zpráva z této novinky je špatná. Pozitivní je, že Nintendo k restartovanému vývoji přizvalo původní tvůrce Prime série - Retro Studios. Toto americké studio známe mimo jiné z posledních let díky Donkey Kong Country hrám, ale všichni je milují díky Metroid Prime. Proto jejich přizvání zpět je nadějný krok, který by mohl pomoci prokletý čtvrtý díl dostat k nám a v té nejlepší kvalitě.


DALŠÍ

CGwillWin