MiiVerse nejspíše zvoní hrana

MiiVerse nejspíše zvoní hrana
13:37, 19.07.2017

Jestli se něco v propadáku jménem Nintendo Wii U autorům povedlo, byla to služba MiiVerse. Konečně online sociální služba, která umožňovala mít okruh přátel na Nintendu. Šikovně se inspirovala jak Facebookem, tak třeba i Twitterem. Rychlé sdílení screenů přímo z her. Možnost díky dotykové obrazovce k nim něco napsat nebo nakreslit. Rozdělení témat podle jednotlivých her. To vše fungovalo výborně a mnoho hráčů v tom našla zalíbení. Jen kolik zajímavého herního artu vzniklo s omezenými prostředky, které MiiVerse mělo stojí za zmínku.

Rozšíření na 3DS a na web zase budilo dojem, že se jedná o službu, na které Nintendo bude dále stavět, ale už vydání nového Switche tuto myšlenku začínalo zastiňovat. MiiVerse nikde a ani s ním pro Switch není počítáno. Nový systém přátel, opět s nenáviděnými Friend Codes. Nová online aplikace na mobil, ale MiiVerse nikde. A zdá se, že úplná konečná na jeho cestě se blíží.

V novém updatu konzole Wii U totiž datamineři objevili větu, která všemu nasvědčuje. Ta informuje uživatele o tom, že služba skončila a všechny funkce s ní spojené jsou nedostupné. Fanoušci jsou smutní a rozzuření, pomalu se loučí novými memes se službou. Ačkoliv stále není známo, zda a kdy opravdu skončí, zdá se, že konec je nevyhnutelný. Je pravda, že soutěžit s Facebooky, Instagramy a Twittery je náročný úkol, ale přece jenom síť, kde se nachází pouze stejně naladění hráči je velké plus.

“The Miiverse service has ended. Miiverse and any software features that make use of Miiverse are now unavailable,”

DALŠÍ

CGwillWin