recenze
Oh...Sir!! The Insult Simulator

Oh...Sir!! The Insult Simulator - recenze
Oh...Sir!! The Insult Simulator - recenze
07:57, 15.06.2017

Staré dobré rčení říká, že pero je silnější než meč. A pravda to je hlavně pokud vám říkají John Wick a někdo vám zabije psa a ukradne Mustanga. Nicméně je pravdou, že slova často tnou hlouběji než sebeostřejší nůž, koneckonců z rozbitého obličeje se člověk často vzpamatuje relativně snadno, ale pošramocená pýcha se holt léčí déle než monokly.

Klik pro zvětšení (Oh...Sir!! The Insult Simulator - recenze)

Toho si všimli pánové z malého studia Vile Monarch a rozhodli se udělat hodně netradiční bojovku, kde namísto úderů na solar rozdáváte urážky (tedy udělali jí už poměrně dávno pro PC, ale na PS4 se hra dostala až nyní). Jo, je to bizár, ale v tom nejlepším smyslu. Zapomeňte na roundhouse kicky co vás učil Chuck Norris i Rockyho smrtící directy, to v Oh...Sir!! The Insult Simulatoru nevyužijete. Zato je zapotřebí solidní znalost angličtiny, protože bez toho si hru užijete asi jako slepý eunuch striptýz. Ve hře ale nečekejte fuckování, dickování a jiné vulgarismy, kterými správný gantleman pohrdá, zde jsou totiž v nabídce vytříbené slovní výpady nejvyšší úrovně.

Stejně jako v Tekkenu, Street Figheru a dalších, i tady si musíte vybrat svého protagonistu, jež se bude účastnit budoucí šarvátky a hájit vaši nedotknutelnout čest. Postavičky si stoupnout naproti sobě, objeví se healthbary a po pár úvodních hláškách celá show započne. Jen na rozdíl od zmíněných her místo háků na bradu urážíte protivníkovu zesnulou matku nebo přirovnáváte jeho švihácký klóbrc ke kusu zapáchajícího hadru.

Klik pro zvětšení (Oh...Sir!! The Insult Simulator - recenze)

Celé to funguje tak, že veprostřed arény je herní obrazovka s deseti slovy a souslovími, jež tvoří společnou zásobu. Z nich si postupně (vždy máte patnáct sekund na tah) mícháte svůj inzultační koktejl. Vyjma společné zásoby máte k mání i dvě vlastní slova, která soupeř nemůže použít a která můžete jednou za kolo vyměnit.

Kolo končí vždy po peprné výměně názorů, hned poté se obnoví společná i vlastní zásoba a jede se znovu, konkrétně tak dlouho, dokud nepřítel dokáže vaše nelichotivá slova snášet (a má tedy nějaké HP). Účinnost vašich výplodů závisí na smysluplnosti a délce urážky a autorům se to podařilo docela dobře vymyslet, takže ne vždy se delší rovná i lepší (holky určitě souhlasí). Kolikrát je účinnější říct “Tvoje máma smrdí jako komouši a ty to víša!” než sestrojit extrémně dlouhé souvětí, kde se vysmíváte sedačce, obleku, sestře, autu a manželovi protivníka.

Klik pro zvětšení (Oh...Sir!! The Insult Simulator - recenze)

Sílu svých slov můžete ještě znásobit, pokud budete urážet stále stejnou věc. To chce samozřejmě nějaký ten čtyřlístek za kloboukem pro štěstí, ale věřte mi, že “your mother” se objevuje docela často. Druhá možnost je zaměřit se na slabiny vašeho protivníka. Stejně jako v reálu i zdejší postavy jsou vůči některým tématům citlivější a například babička špatně snáší narážky na staří a smrt a tělnatý chlapík zase nerad poslouchá, že by měl zhubnout (asi jako já).

Klik pro zvětšení (Oh...Sir!! The Insult Simulator - recenze)

Ač se to možná zpočátku nezdá, ve hře je překvapivě hodně prostoru pro taktizování, protože vidíte jak soupeřova nadávka vypadá a můžete mu vyfouknout slovíčko tak, aby jeho teorie o vaší tetičce a náccích postrádala pointu. Pokud totiž větu neukončíte (například skončíte spojkou), postava se zasekne a místo toho, aby vyřkla bolestivá slova na adresu protihráče bude jen přihlouple postávat. A kdo je teď komu pro smích?

Oh..Sir je samozřejmě nejzábavnější pokud ji hrajete s vedle sedícím kamarádem nebo přítelkyní, ale v případě nouze můžete ponižovat i váš starý dobrý PlayStation nebo cizince kdesi na druhé straně internetového připojení. Hra trochu ztrácí své kouzlo, ale v případě že jste notorický hubatec, máte špatnou náladu nebo Tourettův syndrom, určitě to využijete.

Klik pro zvětšení (Oh...Sir!! The Insult Simulator - recenze)

Co se technického zpracování týče, není si na co stěžovat, hra je stylizovaná do zábavného hipsteroidního gantemanského artu, který hře sluší jak modelce bikiny a kouká se na to dobře . A vzhledem k povaze celé záležitosti a ceně je vše zkrátka super. Skvělou věcí totiž je, že Oh Sir stojí pouze dva a půl dolaru. Za tyhle peníze můžete nadávat cizincům jak je ctěná libost a nemusíte se bát, že vám někdo dá přes hubu. Zkuste to za stejné peníze v hospodě a dejte nám vědět jak to dopadlo. Takže za mě jednoznačně doporučuji.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Gambitious digital entertainment

Klik pro zvětšení (Oh...Sir!! The Insult Simulator - recenze)

Recenzovaná verze: PS4

PC hry pro vás testujeme na sestavě LYNX

Klik pro zvětšení (Oh...Sir!! The Insult Simulator - recenze)

SKVĚLÉ
80%
CZECHGAMER
Originální hříčka, ve které můžete vyzkoušet jaká je opravdová síla slov. Sice u ní nestrávíte celý víkend v kuse, ale rozhodně se u každého zapnutí pobavíte. Vzhledem k poměru cena výkon jednoznačně doporučujeme.

CGwillWin