hw
Nintendo neskončí podporu WiiU s príchodom NX

Nintendo neskončí podporu WiiU s príchodom NX
17:27, 09.12.2015

Mám tu pre vás ďalšiu zaujímavú pasáž z nedávneho interview súčasného globálneho prezidenta spoločnosti Nintendo, a teda Tatsumiho Kimishimu pre časopis Time. V ňom samozrejme padla aj čoraz viac aktuálna otázka na podporu konzole Nintendo WiiU, po príchode nového hardware s označením NX, ktorý by sa na trh mal dostať už v krátkej dobe (výhľadom do konca budúceho roka).

"Nemôžeme sa na majiteľov WiiU len tak vykašlať a povedať: nastal čas na zmenu. To, čo chceme a čo urobíme, je podpora pre našich zákazníkov a teda pre 10 miliónov hráčov, ktorý investovali do našej vízie a kúpili WiiU. Chceme im aj naďalej servírovať nové hry v dostatočnom počte. Musíme zabezpečiť ich spokojnosť, to je pre nás stále prvoradé. Samozrejme že pracujeme na NX a skúšame nájsť tú najlepšiu cestu našich nových nápadov cez tento hardware. Opakujem ale že stále je naším cieľom zabezpečiť spokojnosť pre našich zákazníkov!

Je teda jasné, že aj keby sa projekt NX dostal dopredaja už v budúcom roku, o čom trocha pochybujem, majitelia ich aktuálnej konzole WiiU sa nemusia báť straty pravidelného zásobovania zo strany vývojárov, minimálne tých priamo od Nintenda.


DALŠÍ

CGwillWin