speciál
Na co se těšíme - červen

Na co se těšíme - červen
Na co se těšíme - červen
10:50, 30.05.2015

Červen nám završuje druhý kvartál a je plný her, na které se můžeme těšit. Věřím, že si v něm vybere každý fanda videoher z různých žánrů. A krom samotných her nás pochopitelně čeká v půlce června největší videoherní veletrh E3 z Los Angeles., kde nás čeká určitě nejedno velké oznámení nového titulu, ukázání traileru nebo záběru ze hry z již očekávaných a oficiálně ohlášených her. Tak, ale teď se pojďme podívat na námi vybraných pět titulů, které by vám dle naší redakce neměly uniknout.

Klik pro zvětšení (Na co se těšíme - červen)

Hatred
Vychází: 1. června na PC

Vývojářům ze studia Destructive Creations se povedlo vytvořit a konečně dotáhnout do konce jednu z nejkontroverznějších her poháněnou Unreal Enginem 4 – Hatred. Kvůli násilným scénám ze hry dokonce i Epic Games poprosila o vymazání loga z jednoho traileru. Každopádně ještě před samotným vydáním hry se povedlo autorům rozdělit fanoušky na dva tábory, ti co hru milují a ti co ji nenávidí.

Hatred je izometrická střílečka s velkým arzenálem zbraní. Z počátku hrajete za psychopata a budete zabíjet každého na potkání. V pozdějších fázích hry budete muset přemýšlet již nad svými kroky pečlivěji, protože vám do cesty vsoupi policie a speciální jednotky. Autoři hry, se dokonce nechali slyšet, že se jedná o umělecké dílo.

Tip, jak to dopadne

Nebojím se říct, že hra bude hodnocena vysoko: 85 – 95%. Pokud se jí podaří vyvarovat nepříjemných bugu a ostatních chyb technického rázu, tak půjde o kvalitní titul. Jediná obava z mé strany tkví v tom, aby se nestala po chvilce hraní stereotypní záležitostí. Doufejme, že obsah a mechanizmy hry budou postupně gradovat.


Tour de France 2015
Vychází: 15. června na PS3, PS4 a Xbox One

I fanoušci cyklistiky najdou v digitálním světě plném videoher svůj oblíbeným titul od společnosti Focus Home. Ano mluvím o cyklistické sérii Tour de France. Jak jistě všichni dobře víte, tak jde o nejslavnější a nejtěžší etapoví závod v silniční cyklistice, co jen můžeme potkat. Pokud nikdo nikdy o takovém závodě neslyšel, tak vězte, že cyklisti musí projet tisíce kilometrů po rozlehlé a malebné Francii (někdy i mimo ni), projet náročná stoupání a dojet do Paříže a pod Vítězným obloukem zdárně dojet ve žlutém trikotu určeného pro lídra celého závodu.

Ve hře si vyberete jeden z oficiálních týmů Tour a můžete se vydat na úžasnou a skoro nekonečnou cestu po Francii. Vývojáři krom hezčí grafiky, živého prostředí, také slibují i některé nové prvky: od přípravy na samotný slavný závod (dvě tour: Critérium International a Critérium du Dauphiné), režim výzev při jízdě s kopců a zbrusu nové rozhraní umožňující lepší přístup ke všem závodníkům vaší stáje a potřebným informacím během samotného závodu.

Tip, jak to dopadne

Myslím si, že letošní ročník bude hodnocen poměrně slušně: 75 – 85%. Přecijen není to určitě mainstreamová záležitost, ale to ji nikterak nebude diskvalifikovat v posuzování. Hra nabídne určitě velké spektrum možností, ale co pro ní bude asi rozhodující, jak se popasuje s dlouhými etapami, aby nás nenudila svým obsahem nebo opakujícími se scenériemi (přecijen 3 až 5 hodin u jedné etapy je záběr – i když můžete simulovat část etapy). Další obavy mám z kolizního systému, tak uvidíe jak se to vše podaří.


MotoGP 15
Vychází: 19. června na PC, PS3, PS4, Xbox 360 a Xbox One

Vývojáři ze studia Milestone patři v motoristicko-digitálním světě k těm studiím, jenž má nejeden závodní titul ve svém portfoliu her. A po nedávných motorkářských závodech RIDE nyní vydávají svůj každoroční počin z oficiálního prostředí MotoGP, čili čekejme skutečná jména závodníků, přesné názvy okruhů nebo oficiální názvy týmů.

Letošní ročník slibuje spoustu nových prvků, které jej mají učinit mnohem více autentičtější a nabídnout vše co jen může MotoGP nabídnout. Krom sestavení svého vlastního týmu a uprav závodníků a motorek, hezčí grafické ztvárnění a upravena fyzika speciálů. Co se týče herních prvků, najdeme samozřejmě rychlí závod, Gran Prix, Mistroství světa, Závod s časem nebo Výzva pro šampiony a pochopitelně své režimy najdou i fanoušci multiplayeru.

Tip, jak to dopadne

Myslím si, že letošní závodní díl motorkářských speciálů bude ohodnocen v intervalu 70 – 80%. Graficky to bude určitě vypadat moc hezky a hráčům má co nabídnout po stránce herních módů, ale čeho se jen trošku obávám je samotného závodění – třeba tokový kolizní režim je u motorek vždy alfou a omegou. Nicméně věřím, že se to matadorům z Milestone nějak podaří pořešit.


Batman: Arkham Knight
Vychází: 23. června na PS4, Xbox One a PC

Pokud v květnu byl kandidátem na hru roku Zaklínač 3: Divoký hon, tak červen mu přivede konkurence v podobě Batmana. Jde o završení celé série od studia Rocksteady, takže půjde opravdu do tuhého a „poslední tažení“ určitě nenechá nikoho na pochybách, že to bude stát za to. Podle známých informaci Gotham City bude rozlohou asi 5x větší než lokace v Arkham City, a bude rozděleno do tří částí bez nutnosti nahrávacích obrazovek.

Hra poběží na totálně vytuněném Unreal engine 3, ale ruku na srdce, dle dosud zveřejněných trailerů a záběrů ze hry, tak Batman vypadá úchvatně. Asi nikomu neuniklo, že hra nabídne zcela nový herní prvek a tím je Batmobil, jenž si na zapískání přivoláte kamkoliv chcete. Druhým nedávno představeným prvkem je přepínání mezi bojovníky – v případě, že máte sebou nějakého parťáka, tak v boji si můžete volně přepínat mezi Batmanem a spolubojovníky, což může vést k lepší strategii v soubojích.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že hra bude vysoko hodnocená, nebojím se říct, že v naší recenzi dostane 90-95%. Trochu se jen obávám právě nové Batmenové zbraně – Batmobilu. Možná díky ní se ze hry stane úplně něco jiného než na co jsme zvyklí nebo co od ní očekáváme. Resp. celý koncept hry se tím může stát naprosto neovladatelně frenetickým, popravdě jsem na to sám zvědav. Co se týče nějakých technických obtíží, tak z toho bych strach opravdu neměl, takže se máme snad opravdu na co těšit.


Yoshi’s Woolly World
Vychází: 26. června na Nintendo Wii U

Pochopitelně i na fanoušky Nintenda myslíme (teda spíš tvůrci) a na konči června se dočkají dalšího dobrodružství Yoshiho v jeho pleteném světě. Vývojáři slibují, že výprava na Craft Island vám doslova vyrazí dech, jak bude svět dokonale animovaný a propletený do celkem padesáti různých úrovní a jen na vás a vašem tempu, jak jej rychle prozkoumáte.

Yoshi se na svých toulkách utká se spoustou vlněných nepřátel, které může spolknout, a tak přeměnit na velká nebo malá klubíčka, jenž může používat proti překážkám nebo nepřátelům. Samozřejmě matadoři tohoto univerza vědí, že Yoshi se může postupně přeměňovat na různá stvoření – vodního Meirmaid Yoshiho, létajícího a střílejícího Sky Pop Yoshiho a dokonce Moto Yoshiho, když se Yoshi promění v nadupanou motorku.

Tip, jak to dopadne

Něco mi říká, že tento vlněný svět bude hodnocen nadmíru dobře, nebojím se říci, že téměř nedotknutelných 100 % bude v ohrožení. Jediné čeho se trochu obávám, jsou přílišné sliby autorů a neopakujících se herních prvků a obsahu. Pokud se toto vše povede skloubit dohromady, mají se fanoušci Nintenda na co těšit.


Co říci závěrem

Červen bude pro hráče opravdu nabušený hrami, včetně dalšího z kandidátu na hru roku - Batman. Krom naší doporučené pětice se mohou těšit některých nových portu nebo remasterů, z čehož bych asi nejvíce vyzdvihnu The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited nebo Payday 2: Crimewave Edition. Vydání se také dočká konečně MOBA od Blizzardu - Heroes of the Storm. Myslím, že v červnu si určitě každý najde ten svůj oblíbený titul. Na kterou hru se v červnu těšíte nejvíce vy? Určitě nám to napište do komentářů.


CGwillWin