recenze
Zinga

Zinga - recenze
Zinga - recenze
09:29, 14.09.2023

Ešte teraz mi zvoní v ušiach. Český Blackfire mi nedávno poslal na test ďalšiu zo série svojich párty hier a tentokrát sa uvedený distribútor rozhodol, že je načase aby som ohluchol. Čím mám doma staršiu dcérku, mimochodom aktuálne už plná nádejí nabehla do svojej prvej školskej lavice, o to viac sa ju snažím zapájať aj do takto koncipovaných spoločenských testov. Keď som však na stôl vybalil kompaktnú krabicu s extravagantným názvom Zinga, netušil som, že to bude mať pádny dopad na moje psychické zdravie.

Nezvonil niekto?

Klik pro zvětšení (Zinga - recenze)

Zinga je fakticky obdobou klasického Binga, kde sa miesto losovania konkrétnych čísiel hádže sériou kociek - výsledné cifry si účastníci partie (konkrétne táto stolová hra je určená pre dvoch až štyroch jedincov vo veku od ôsmych rokov) musia nájsť na svojom papierovom hárku a zaznačiť priloženou ceruzou. Aby však mohli hrot čiernej ceruzky oprieť o papier, je nutné zazvoniť na klasický hotelový zvonček a vykríknuť danú cifru. A tu, minimálne pre mňa, nastáva ten najväčší problém. Asi viete ako deti radi všetko preháňajú a v záujme lepšej zábavy sú schopné hnať čokoľvek do extrému. A teraz si predstavte, že sa ku nim pridá aj pár dospelých "detí" a začnú na ten zvonček búšiť ako Jonathan Harker na Draculovu bránu.

Rýchlosť je rozhodujúca

Klik pro zvětšení (Zinga - recenze)

Ešte teraz, pár dní po absolvovaní niekoľkých partií, mám pocit, že tam vzadu v hlave počujem ten ostro rezaný cveng zvončeka z hry Zinga. V pravidlách a koncepcii tejto šialenej hry na postreh by ste sotva našli nejaký taktický prvok, ak samotnou taktikou nie je ohlušiť svoje okolie, a preto o víťazstve rozhoduje rýchlosť reakcií spojená s čo najnižšou chybovosťou - môže sa vám totižto stať, že vykríknete číslo, ktoré síce na kocke nájdete, ale na vašom hárku už nie. Úprimne, Zinga nie je pre mňa, čoby pomaly ale iste štyridsiatnika, vôbec tou správnou šálkou kávy, avšak z toho čo som počas recenzovania mal možnosť vypozorovať, tak v prostredí detí rôzneho veku - spadá tam aj môj šialený švagor - si jej pointa dokáže nájsť svoje miesto. Deti jednoducho milujú tento druh extravagantnej interakcie a ak si pri tom ešte môžu od duše krásne zahulákať, tak je to pre nich o to vzácnejšie.

Slušná kvalita komponentov

Klik pro zvětšení (Zinga - recenze)

Zinga v čase písania tohto textu stála sotva šestnásť euro, čo je samozrejme dosť málo na to, že kúpou si fakticky zaobstaráte aj perfektne funkčný hotelový zvonček, ktorým v prípade ochorenia môžete rovno z postele terorizovať svojho partnera. Okrem cvengajúceho kovového zvončeku s plastovou základňou sa v balení nachádza aj obrovské množstvo obojstranných hárkov s číslami - ak by som mal ja osobne vypísať toľkoto papierov, tak mňa odvezú do nemocnice na akútnu amputáciu uší. Celková kvalita komponentov jasne prevyšuje akékoľvek štandardy a fakt, že si kompaktnú krabičku s nápisom Zinga viete jednoducho strčiť do ruksaku bez toho aby vám tam zabral nejako veľa miesta, alebo ju zvládnete hodiť na zadnú sedačku auta, je prvým krokom ku núdzovému režimu v rámci zábavy vašich ratolestí - opakujem, spadá tam aj môj švagor. A to je asi najlepšou reklamou celej koncepcie tohto cvengajúceho Binga.

Vhodné na cestovanie a podnikanie v hotelierstve

Klik pro zvětšení (Zinga - recenze)

Koupit hru

Za poskytnutí hry k recenzi děkujeme Blackfire

Klik pro zvětšení (Zinga - recenze)


DOBRÉ
70%
CZECHGAMER
Vhodné pre deti a švagrov

CGwillWin