Nintendo chystá hraný Zelda film

Nintendo chystá hraný Zelda film
08:50, 09.11.2023

Po obrovskom úspechu naprieč kinami po celom svete, sa animovaný snímok Super Mario Bros. aktuálne dostal už aj na streamovaciu službu SkyShowtime a ak by vás zaujímal samotný obrat, tak Nintendo vďaka tejto konkrétnej investícii inkasovalo 1,3 miliardy amerických dolárov. V duchu tohto úspechu preto neznie nasledujúce oznámenie vôbec šokujúcu a tentokrát bude reč o nemenej populárnej IP.

Slávna séria The Legend of Zelda, ktorá už čoskoro v rámci svojho posledného spracovania zabojuje o ocenenie "Hra roka 2023", totižto dostane rovnako filmové spracovanie, avšak na rozdiel od Maria, bude všetko v hranej podobe. Produkciu má na starosti samotný stvoriteľ Linka, Shigeru Miyamoto a to po boku Avi Arada z Arad Productions. Na režisérsku stoličku sa má posadiť Wes Ball (režisér trilógie The Maze), ktorý má rovnako režírovať aj nedávno oznámený Kingdom of the Planet of the Apes.

V súvislosti s Nintendom je nesmierne zaujímavá informácia, že Zelda sa na polovičnom financovaní svojho Zelda filmu dohodla so Sony Pictures Entertainment. Nasleduje oficiálne stanovisko Big "N".

"Tým, že spoločnosť Nintendo sama produkuje vizuálny obsah vlastného duševného vlastníctva, vytvára nové príležitosti, aby ľudia z celého sveta mali prístup k svetu zábavy, ktorý sama vybudovala, prostredníctvom rôznych prostriedkov okrem špecializovaných herných konzol. Tým, že sa spoločnosť Nintendo hlboko zapojila do výroby filmu s cieľom vyčariť úsmev na tvárach všetkých, bude pokračovať vo svojom úsilí produkovať jedinečnú zábavu a poskytovať ju čo najväčšiemu počtu ľudí."

DALŠÍ

CGwillWin