Insomniac poodhalují, kdo bude hlavní Spider-Man!

Insomniac poodhalují, kdo bude hlavní Spider-Man!
01:00, 07.11.2023

Pokud jste ještě nedohráli nového Marvel´s Spider-man 2, další řádky raději nečtěte, abyste si ušetřili vyzrazení některých částí děje. Pokud je vám to jedno, čtěte dál na vlastní nebezpečí o ochuzení ze skvěle napsaného příběhu.

Druhý plnohodnotný Spidey přinesl rozhodně kvalitní zábavu na kterou se vyplatilo několik let čekat. Kvalitní příběh, výborná hudba a grafické zpracování na které byla radost pohledět se staly receptem na úspěch, který si odnáší po celém světě nejvyšší známky. Každá zábava ale musí jednou skončit, a tak se po několika plot twistech a dramatickém finále oba pavouci utkali s Venomem, aby ho alespoň prozatím porazili a svět se alespoň trochu vrátil k normálu. Poněkud překvapivě však porážka Spideyho možná největšího nepřítele přináší i částečně rozloučení s Peterem Parkerem, který se rozhodne od obleku superhrdiny odpočinou, věnovat se M. J. a nadaci Emily May Foundation, kterou Harry založil před tragickými událostmi. Otěže tak na konci příběhu přebírá Miles Morales. Bude to ale na dlouho?

Na tuto otázku odpověděli autoři Insomniac Games Brittney Morris a Ben Arfmann v rozhovoru pro web Gizmodo. V rámci rozhovoru došlo na otázky týkající se Kravena, Venoma, smrti některých nepřátel z prvního dílu (Kraven se opravdu činil) a i osud obou hlavních hrdinů. Tvůrci se shodli na tom, že jejich nový počin měl být zaměřený hlavně na vývoj Petera a Milese a měl zároveň odvyprávět originální a poutavý příběh Venoma, který měl získat díky Harrymu jako hostiteli symbionta pro Petera osobnější rozměr (za mě rozhodně krok správným směrem).

Oba tvůrci nicméně potvrdili, že v průběhu vývoje obou hrdinů se Miles ukazuje jako ten momentálně silnější, a proto s ním počítají jako hlavním Spideym i do budoucna. Údajně tomu kromě konce hry, kde je to vcelku jasně naznačeno má napovídat i objevení postavy Cindy Moon známé z komiksů jako Silk, která by mohla být Milesovým novým parťákem. To jsou ovšem pouze domněnky. Otázkou nicméně zůstává jak moc bude Peter angažovaný v dalších projektech?

Už nyní víme, že na scéně jsou ještě minimálně dva padouši a sice Chameleon a Kletus Cassidy, který už má svoji nádobku se symbiontem, takže můžeme očekávat příchod Carnage. Oba by teoreticky mohl zlikvidovat Miles samotný, ale s ohledem na skutečnost, že v obou dějových linkách vystupoval pouze Peter by bylo zvláštní hodit "odpovědnost" za tyhle dva přímo na Milese. Můžeme tak předpokládat, že Peter si ještě jednou nebo dvakrát kostým oblékne.

A co potom samotný Marvel´s Spider-man 3? Závěr dvojky nenechává nikoho na pochybách, že Normanu Osbornovi už nesejde na ničem jiném než na pomstě a jeho rozkaz k přípravě séra G jasně ohlašuje příchod Green Goblina. Jeho návštěva Doktora Octopuse je navíc příslibem spolupráce, na kterou by Miles nemusel sám stačit. Norman dal také jasně najevo, že chce oba Spider-many, takže Peter prostě bude muset z odpočinku zpět, ať se mu to bude líbit nebo ne. Osobně jsem moc zvědavý na to, zdali třetí díl celý příběh uzavře. V minulosti tvůrci naznačovali, že by se mělo jednat o trilogii a Doc. Ock Normanovi rovněž na otázku ohledně psaní odpovídá, že píše poslední kapitolu, což by mohl být skrytý náznak, že půjde o konec celé trilogie.

To ale neznamená, že bychom se se museli s metači pavučin definitivně rozloučit. Prozatím máme také oznámenou hru Wolverine, která má spadat do stejného universa, takže je možné, že Logan se s jedním nebo oběma hrdiny též potká i kdyby jen v rámci nějaké kratší mise nebo camea ve filmečku. Autoři se také nechali slyšet, že by se jim líbil i spin-off samotného Venoma. Mně osobně by se líbila varianta spinu pro Petera jako v případě Milese, pokud by ten byl tedy hlavním hrdinou třetího dílu. Oba by tak měli na kontě shodně 2 hry a jednu vedlejší. Kromě již zmíněného převzetí iniciativy Milesem však ani jeden ze zaměstnanců Insomniacu moc neprozradil, a tak si zřejmě budeme muset pár let počkat, než se začnou objevovat první vlákna informací, která snad budou základem pro další skvělý díl.

A na závěr malá zajímavost. Na otázku zdali tvůrci přemýšleli dát po Harrym, Peterovi a MJ vlastního symbionta i Milesovi, se nechal Ben Arfmann slyšet, že se bude přimlouvat za pět symbiontů. Pokud tedy budeme počítat i Carnage, tak bychom se mohli v některém budoucím přídavku nebo hře dočkat ještě jednoho symbionta. Zdali to bude přímo Miles nebo snad Eddie Brock teprve uvidíme.


DALŠÍ

CGwillWin