Kolik toho omylem vyzradil Microsoft? Hodně.

Kolik toho omylem vyzradil Microsoft? Hodně.
18:39, 20.09.2023

Vypadá to, že v kauze Microsoft vs FTC se úplně nedaří snad nikomu. Nejdřív unikla čísla Sony, díky čemuž víme, že víc než milion hráčů na PlayStationu paří výhradně Call of Duty, teď se neudržel Microsoft. Ten však omylem vyzradil celou část strategie na několik let dopředu, což nevypadá, že byl účel, jak to tak někdy u leaků bývá.

Klik pro zvětšení (Kolik toho omylem vyzradil Microsoft? Hodně.)

V první řadě teď víme, že Microsoft pracuje na mezigenerační konzolích Series S a X. Silnější Xko má nabídnout lepší výkon, více místa na disku, lepší úsporu energie, novější Bluetooth 5.2 a wifi, stejnou cenu a hlavně prapodivný válcovitý design, jež nadchne každého kdo nenávidí hrany. Zkrátka mírný update mířený na zákazníky, kteří ještě Xbox nemají a uvažují o něm třeba kvůli exkluzivkám. Series S na tom bude podobně, tedy až na výkon, který vypadá, že zůstane nezměněn. Obě konzole měly být oznámeny příští rok, stejně jako vyjít, vše ale záleží na výrobcích vnitřností obou konzolí, jestli dokážou kluky z Redmontu podržet.

Plánuje se i nový gamepad s kódovým označením Sebile, jehož největší změnou je konektivita ke cloudu, podpora Bluetooth 5.2, lepší haptická odezva a akcelerometr. Tedy nic inovativního při porovnání s konkurencí, ale asi vítané updaty, díky nimž se funkčně přiblíží DualSensu o Sony.

Klik pro zvětšení (Kolik toho omylem vyzradil Microsoft? Hodně.)

Úniky se však netýkaly jen hardwaru, ale i herních titulů. DLC pro Starfield jsme mohli čekat tak jako tak, čili překvapení nula, ale vypadá to, že se můžeme připravit na nového Dooma Year Zero, Indiana Jonese, Elder Scrolls 6, Dishonored 3, porakčování Ghostwire: Tokyo, Fallout 3 Remaster (jako proč?) a spoustu nejasných titulů s kódovým označením jako Platinum nebo Kestrel. Na Dishonored 3 i nový Doom se těšíme, to je jasné, remastery neberu ani v potaz. Na druhou stranu jsme se dozvěděli, že Microsoft zlehka vyignoroval Baldur’s Gate 3 a nepopořil vývojáře, takže je dost dobře možné, že se BG3 majitelé Xboxu nedočkají.

Třešničkou na nechtěně upečeném dortu jest ale email, že Microsoft by rád koupil Nintendo (nebo Valve). Vzhledem k průběhu celého soudu, kde Microsoft japonského výrobce chválil a tvrdil jak je mnohem úspěšnější než oni. Nikde se však nepsalo, že by se dostali k nějakému vyjednávání, takže jde o business verze hospodských keců, ale je zajímavé mít možnost si to přečíst. Sám Phil Spencer, král Xboxu, vypustil na X memo, že je těžké vidět na internetu kolovat staré plány a emaily, ale že je toho spousta dalšího zajímavého a že reálné plány budou zveřejněny, jakmile budou připravené. Tak jsem zvědav, jak budou rozdílné od těch, co máme k dispozici :)

DALŠÍ

CGwillWin