hw
recenze
Endorfy GEM Plus Wireless

Endorfy GEM Plus Wireless - recenze
Endorfy GEM Plus Wireless - recenze
15:23, 17.07.2023

V rámci testovania produktov značky Endorfy si začínam pripadať ako papagáj, čo vám dookola opakuje jedno a to isté. Endorfy vzniklo aby SPC zaniklo, avšak predmetná poľská značka si aj po zmene brandu berie za cieľ prináša na trh vysoko kvalitný hardvér s prémiovým nádychom, to všetko za polovičné ceny oproti ich konkurencii. Uvedené opakovanie jasných skutočností naberá na relevantnosti s každou novou recenziou a testom čo s Endory značkou absolvujem a ak vás zaujíma, či sa na tejto stále pevnej štruktúre dnes objaví aspoň malá štrukturálna prasklina, čítajte ďalej. Budem vám referovať o bezdrôtovej hernej myši Endorfy GEM Plus v hodnote necelých osemdesiat eur.

Ja si to predstavujem ako...

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Predstavujem si to ako dokonale hladkú sochu z mramoru, ktorú nám Endorfy hrdo vystavuje v rámci svojho bohatého portfólia čoby metaforu už vyššie spomínanej kvality. Endorfy GEM Plus Wireless do tejto vízie nechce rozhodne vkročiť ako deštruktívny element a už od prvého momentu, čo predmetnú myšku začnete rozbaľovať, zapôsobí na vás v mnohých aspektoch. Začnime už len samotnou krabičkou, ostatne SPC respektíve Endorfy sa vždy snažilo aby ich hardvér zákazníci vnímali už v zabalenom stave. Inak tomu nie je ani pri bezkáblovej verzii myši z modelového radu GEM. Vysúvacia krabička z tvrdého papieru s textilným uškom na vrchu je opäť plná minimalistických popisov a vôbec by som sa nebál si ju vystaviť na obdiv náhodných návštev. Po vysunutí na vás okrem 74 gramov vážiaceho šasi myši vypadne aj dostatočne dlhý USB-A/USB-C kábel s pleteným plášťom, a to vo verzii ohybnosti na úrovni šnúrky do topánok. Ak moje recenzie čítate pravidelnejšie, špeciálne tie o myšiach, tak určite viete, že od čias testovania Cooler Master myší som úplne zamilovaný do tohto formátu kabeláže a vždy keď naň brušká mojich prstov natrafia, začnem okolo seba šíriť všeobecné nadšenie.

V balení sa nachádza aj nálepka Endorfy a dodatočné slidere

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Dizajn myši môžeme označiť za symetrický, čo na jednu stranu dáva nádej aj hráčom preferujúcim ľavú ruku, avšak na tú druhú tu máme práve na ľavej strane dvojicu spínačov určených na interakciu s palcom. Boky lemuje plastová textúra zložená s miniatúrnych trojuholníkov, ktorá užívateľom zlepšuje úchop a to aj pri spotenej pokožke. Mne sa do rúk dostala krémovo biela verzia, kde mimo bielej nájdeme aj šedú a čo je pre herné náradie dnes signifikantné, aj podarené RGB osvetlenie. Svetlá sa nachádzajú na troch miestach - v strede pogumovaného rolovacieho kolieska, v rámci loga na zadku myši a v podobe tenkej linky na zadnej hrane myši. Všetko vyzerá vkusne a efektne, či už necháte myš položenú len tak na stole, alebo s ňou po ňom beháte kade tade. V predaji je mimochodom aj čisto čierny variant. Plastové PTFE šasi má zo spodnej strany úložisko pre USB kľúč, trojicu dostatočne veľkých sliderov, spínač pre zapnutie/vypnutie a práve celá spodná časť je dierkovaná na štýl voštinového prechodu - práve tieto dierky sú v tvare trojuholníkov, čo je odkaz na mnou už uvádzanú textúru po stranách.

Dobre sa drží

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Šestica programovateľných spínačov v sebe obsahu aj tlačidlo pre rýchlu zmenu DPI s tým, že škála citlivosti sa pohybuje po hranicu 26 000 DPI (50 až 26K). Nová GEM Plus sa perfektne drží a aj pri drsnom zaobchádzaní s ňou, nie je počuť žiadne nechcené vŕzganie a praskanie - počas testovania som s myšou cielene trieskal po drevenom stole a nech už som sa snažil akokoľvek, nepodarilo sa mi jej vôbec ublížiť. Rozmerovo sa tu rozprávame o myši určenej pre stredné až väčšie dlane a preto ak máte útle rúčky, mohla by vám z dlhodobého hľadiska práca s Endorfy GEM Plus Wireless spôsobovať fyzické komplikácie. Ja osobne mám veľkosť dlane radiacej sa skôr ku stredu a preto sa mi s testovanou vzorkou pracovalo a hralo maximálne pohodlne. Spínače Kailh GM 8.0 s životnosťou 80 milión zopnutí majú jemne počuteľný zvuk kliknutia, ale čo je dôležitejšie, ich spoľahlivosť a reakčná doba naplňuje akékoľvek nároky na myš s prémiovým nádychom - spomeňte si na tie moje metafory na margo značky Endorfy, ktoré som spomínal v úvode článku.

Pixart PAW - 3395

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Optický snímač Pixart PAW - 3395 zvláda dobre fungovať aj mimo textilnej podložky, otestované na drevenom stole v našej kancelárii, každopádne, senzor sa samozrejme najlepšie realizuje vo svojom prirodzenom prostredí. Snímač operuje s už uvedeným DPI 26 000 a pohyby ruky prenáša krásne priamo aj do virtuálneho priestoru. Endorfy ponúka možnosť využitia ich free softvéru, kde si užívatelia môžu zadefinovať nie len citlivosť, ale aj makrá, RGB, LOD, Ripple, rýchlosť dvojkliku, uhol snappu a tak ďalej a tak podobne. Aplikácia funguje perfektne a aj vďaka nej som mohol krásne zmapovať vyťažovanie internej batérie. V bezdrôtovej forme sa využíva 2,4 GHz USB snímač, vďaka ktorému je latencia pri prenose pohybu v zanedbateľných hodnotách - pochopiteľne, kábel bude stále kábel a kto chce využiť stopercentnú škálu svojich schopností v online priestore, nebude riskovať s bezdrátom, ak to tak poviem. Pri vypnutí RGB svetielok som dokázal s myšou fungovať, či už pri hraní alebo kancelárskej práci, viac než týždeň a naopak v momente kedy som zapol svetlá, sa časomiera zastavila po necelých štyroch dňoch. V zmysle konkurencie môžeme hovoriť o priemere, každopádne keďže kábel je tak poddajný a kvalitatívne dokonalý, tak som ho vlastne vyťahoval s veľkou radosťou a doslova som si jeho prítomnosť užíval.



Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)

Za predpokladu, že ste dočítali až sem, tak je vám už asi jasné, že ten metaforický mramor je stále hladký ako v katedrále a myš Endorfy GEM Plus Wireless vo finále len potvrdila kvalitu uvedenej poľskej továrne. Kto hľadá kvalitnú a spoľahlivú hernú myš v bezdrôtovej alebo káblovej podobe, Endorfy je pre neho tá správna voľba a zato sa vám sám môžem zaručiť.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Endorfy

Klik pro zvětšení (Endorfy GEM Plus Wireless - recenze)


CGwillWin