Druhý Alan Wake bude delší než původní hra

Druhý Alan Wake bude delší než původní hra
09:53, 19.06.2023

Myslím, že většina hráčů se shodne na tom, že Alan Wake je jedna z nejpovedenějších her moderní historie, alespoň co se příběhu a jeho podání týká. Ostatně vysoká hodnocení, která si hra odnesla jsou toho vcelku výmluvným důkazem. Pokud pomineme DLC, trvalo projít Alanův příběh cca 10 hodin bez nějakého většího zádrhele a zvědavého šmejdění v každém temném koutě.

A jelikož příběh skončil, tak jak skončil (nespoilerujme, neboť jsou mezi námi ti, kteří údajně ještě hru nehráli) není asi moc překvapivé, že se po letech konečně dočkáváme plnohodnotného pokračování. Poněkud překvapivé je oznámení, že kromě Alana se dočkáme i další hratelné postavy, vyšetřovatelky FBI Sagy Anderson se kterou možná strávíme i půlku herního času. A kolik, že to tedy bude? Nové Alanovo dobrodružství má trvat okolo 20 hodin čistého herního času, jak se vyjádřil ředitel komunikace Remedy Tomas Puha.

Obě dějové linky mají mít vlastní herní mechanismy a působit dojmem trochu jiné hry. Prozatím není jasné, zdali se postavy budou střídat v reakci na pokračující příběh nebo půjde dohrát obě linky samostatně. V celém příběhu na nás mají navíc pomrkávat různé odkazy na Control, který je ze stejného univerza jako Alan, a právě AW2 má sloužit jako základ pro další rozvíjení tohoto světa.

Pokud Vám přijde jako 20 hodin hraní málo, můžete se začít těšit na dvě další rozšíření, která se již chystají. O těch prozatím ale není moc známo, pouze názvy Night Springs a The Lake House. Jako fanouška prvního dílu ve mne už tato jména evokují velká očekávání ostatně jako celé pokračování. Jak moc bude naplněno zjistíme už 17/10/23.


DALŠÍ

CGwillWin