Koľko stál vývoj God of War: Ragnarok?

Koľko stál vývoj God of War: Ragnarok?
08:58, 26.04.2023

Čas skutočne letí, keďže vydanie poslednej časti série God of War tu bolo pred pól rokom. God of War: Ragnarok pochopiteľne naplňoval klasickú formulku definície AAA a preto v tomto prípade išlo o nákladný vývoj zahrňujúci desiatky až stovky miliónov dolárov a rovnako tak stovky vývojárov.

Rastúce náklady na vývoj exkluzívnych top hier napredujú rok od roku a ak vám teraz poviem, že God of War: Ragnarok stál 200 miliónov, asi nebudete v žiadnom šoku. Aby sme si to však dali do jasnejšieho rámcu, tak predchádzajúci diel tejto série, čiže God of War 3, stál konkrétne niečo málo cez 44 miliónov čiže onen exponenciálny rast je jasne badať.

Keďže Ragnarok naplnil očakávania aj v komerčnom smere (viac ako 11 miliónov predaných kópií behom troch mesiacov), tento krok SONY vyšiel, ale predstavte si hypotetickú situáciu, že idete na trh s úplne novou a neznámou IP značkou a takto enormná investícia sa vám nevráti, alebo pri najlepšom skončíte s nulou. Budúcnosť vývoja AAA hier je čoraz jasnejšia a nevyzerá to vôbec v tomto smere ružovo.


DALŠÍ

CGwillWin