Dočkáme se filmové Zeldy?

Dočkáme se filmové Zeldy?
07:59, 16.05.2023

Pokud bychom měli vzpomenout na nějaké filmové adaptace her, tak bychom je možná mohli spočítat na prstech jedné ruky. Ty úspěšné určitě. Já sám si vzpomenu na celkem nic moc Prince z Persie a z dohledné doby akorát na Sonica a Maria. A zatímco pro mě modrého bodlináče táhl hlavně Jim Carrey jako Dr. Robotnik a jinak šlo o vcelku průměrný film, tak Maria si nemůže kritika ani diváctvo vynachválit (já na něj musím teprve vyrazit do kina nebo počkat na streamovací služby). Po všech stránkách se tak údajně jedná o nejlepší filmovou adaptaci hry všech dob (i tak nám ale nedá zapomenout na hrůzu která vznikla jeho prvním zfilmováním v roce 1993).

Těžko říct, jestli se za úspěch vděčí roztomilé animaci, hudbě nebo hvězdnému obsazení, každopádně triumf italského instalatéra nezůstal bez povšimnutí a tvůrci Zeldy dostali chutě se také podívat na stříbrné plátno. Není se ostatně čemu divit, když mezi nejprodávanějšími tituly na Nintendo Switch najdeme právě Maria, Pokémony a samozřejmě i Zeldu, přičemž první dvě franšízy si svůj debut už dávno odbyly.

Nový titul The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom navíc sbírá nejvyšší známky a má tak nakročeno nejen k finančnímu triumfu, ale případnému oživení značky a tedy možnému přilákání nových potencionálních hráčů. Sám musím dodat, že jsem dodnes žádnou Zeldu nehrál, ale při té chvále co teď slyším to chci brzo napravit. A kdy jindy se pokusit tohle univerzum zase trochu podojit, když ne teď?

S tím souhlasí i tvůrci hry, resp. producent Eiji Aonuma a ředitelem vývoje Hidemaro Fudžibaši, kteří pro magazín Polygon v rámci rozhovoru potvrdili, že by skutečně o filmovou adaptaci měli zájem. Jak ale zároveň jedním dechem dodali, není tento úmysl čistě na nich a prvotní podnět musí přijít od samotných hráčů a fanoušků série.

Jestli se tak stane a nebo dílo dojde dalšího zvěčnění například formou seriálu uvidíme časem. Jistotou jsou zatím čísla prodejů, podle kterých zatím nejnovější díl franšízy koupilo o polovinu více lidí než Hogwarts Legacy, což už je co říci. Na druhou stranu prodeje prozatím zaostávají za loňskými Pokemon Scarlet / Violet.


DALŠÍ

CGwillWin