hw
ASUS predstavil konkurenciu pre Steam Deck

ASUS predstavil konkurenciu pre Steam Deck
19:59, 03.04.2023

Keď sa na prvého apríla na internete objavila správa o ohlásení herného PC handheldu ROG Ally, veľká časť verejnosti to považovala za klasický aprílový vtip a jednoducho išla ďalej. V skutočnosti však ASUS nežartoval a reálne Ally predstavil, ako svoju cielenú snahu dostať na trh priameho konkurenta komerčne úspešného Steam Decku.

ROG Ally nateraz nemá ešte presné špecifikácie, ale podľa dostupných informácií vieme, že po stránke výkonu ponúkne najmodernejší AMD procesor s výkonom prevyšujúcim spomínanú konkurenciu. Prístroj bude mať sedem palcový panel s rozlíšením Full HD pri 120 Hz a slušnou svietivosťou 500 nits. Aj v tomto atribúte ASUS jasne preskočí konkurenciu, keďže Steam Deck plné Full HD nedáva (ide 720p pri 60 Hz frekvencii). Váhou je Ally niekde na úrovni 600 gramov a rozmerovo vlastne podobný ako Steam Deck.

Klik pro zvětšení (ASUS predstavil konkurenciu pre Steam Deck)

Teraz však to najdôležitejšie, čo Steam Deck nemá a jeho prvá generácia ani mať nebude. Keďže ASUS, respektíve jeho herná ROG divízia, produkuje už niekoľkú generáciu externých grafických XG kariet, rozhodli sa do šasi zakomponovať vstup pre tento dodatočný hardvér, čím automaticky zvýšili potencionálny výkon počas hrania doma. Na PR obrázkoch si však môžete všimnúť, že pripojenie je realizované cez ten istý kábel, ktorý je dosť nepoddajný a hrubý, takže si sám teraz ešte neviem predstaviť, ako na tom vlastne toto spárovanie bude v zmysle praktického aspektu. Tak či onak, ROG Ally vyzerá nádejne a keďže ASUS sa už roky snaží ponúkať inovácie nie len vo svete herných technológií, mohli by s týmto zariadení zabodovať viac než so svojimi telefónmi.

Klik pro zvětšení (ASUS predstavil konkurenciu pre Steam Deck)


DALŠÍ

CGwillWin