Microsoft oznámil prepúšťanie, o prácu príde viac ako 10 tisíc ľudí

Microsoft oznámil prepúšťanie, o prácu príde viac ako 10 tisíc ľudí
12:20, 19.01.2023

Aj keď sa masovému prepúšťaniu dnes vlastne nedá vyhnúť, zvlášť u veľkých technologických spoločností, vždy keď niekto príde so scenárom vyraziť desať tisíc ľudí, takpovediac na dlažbu, je z toho senzácia ako remeň. Aktuálne sa o ňu postaral americký Microsoft po tom, keď oznámil zredukovanie svojej základne čítajúcej viac než 220 000 ľudí o 10K. V tejto súvislosti však treba dodať, že MS behom posledného Covid roka nabral 40 000 ľudí a už vtedy dobre vedel, že tento trend ho skôr či neskôr dobehne.

Prepúšťanie sa dotkne aj hernej Xbox divízie a v tejto súvislosti si to najviac odnesie štúdio 343 Industries stojace za poslednými časťami série Halo. O prácu v tomto štúdiu by malo prísť údajne až šesťdesiat ľudí, čo rozhodne nie je zanedbateľná cifra. Okrem Halo tvorcov sa bude prepúšťať aj v Bethesda Soft, aj keď tu treba dodať, že len čiastkovo a to konkrétne v PR oddeleniach.

Do konca roka by sa mala definitívne rozuzliť aj odysea ohľadom snahy Microsoftu odkúpiť Activision Blizzard, ktorá je stále posudzovaná regulačnými úradmi. Ak by ste o tejto telenovele chceli vedieť viacej, odporúčam vám články kolegu Štěpána, ktorý sa celej veci venuje viac ako detailne.


DALŠÍ

CGwillWin