Chystá se rozšíření ke God of War Ragnarök?

Chystá se rozšíření ke God of War Ragnarök?
09:21, 23.11.2022

Nové Kratosovo dobrodružství je bezesporu jednou z nejlepších her, jaké může PlayStation 5 nabídnout. Nejen skvělá grafika, ale zároveň vynikající příběh, proložený akcí a podtrhnutý epickou hudbou, dělají ze hry zážitek na který se dlouhé roky vyplatilo čekat. Hráči si tak kladou otázku, zdali se nám dostane ještě nějakého nášupu.

Příběh se dá údajně dokončit za 20 hodin což rozhodně není málo, a to ani nemluvím o dalších hodinách putování po 9 světech a plnění vedlejších úkolů a sbírání pokladů, atd. Sám jsem se snažil plnit vedlejší úkoly v rámci hraní příběhu a i po jeho dokončení a odehraných 51 hodinách mi zbývá ještě hodně věcí k prozkoumání a sbírání.

I přesto chápu touhu ostatních po nějakém pokračování, přeci jen jsme na Kratose a chlapce čekali vcelku dlouho. Představiteli Atrea / Lokiho se mimochodem za tu dobu začal měnit hlas, takže museli zasáhnout počítačoví mágové a chlapcovy hlasivky zkrotit do patřičných mezí. K případnému DLC se vyjádřil sám ředitel vývoje Eric Williams v pořadu PS I Love You, který konstatoval, že ve hře je vše, co do ní chtěli dát, což odpovídá i její délce a nemyslí si tak, že by nějaké rozšíření v budoucnosti vznikalo.

To není zase až tak překvapivé vyjádření. Už u předchozího God of War, které rovněž přišlo od studia Sony Santa Monica jsme se žádného přídavku nedočkali. Hra byla stejně masivní jako její současné pokračování a přinesla spousty hodin zábavy navíc s jistotou pokračování ve formě krátkého videa s Thorovým kladivem.

Pokud i po dohrání Ragnaröku budete mít pocit, že to přeci nemůže být všechno a někde musí ještě něco být, vězte, že v tom určitě nebudete sami. Na druhou stranu tvůrci se nechali slyšet, že severská sága tímto dílem končí. Jedním z důvodů je i dlouhá doba tvůrčího procesu, kdy nikoho k dokončení příběhu nechtějí napínat 15 let, které by od vydání prvního GoW mezitím uplynuly.

Zajímavá je ovšem také poznámka Williamse, který se nechal slyšet, že by v rámci této značky rád pokračoval do konce života. Zdali se tak stane nebo se chopí jiného projektu uvidíme časem. Cory Barlog, který byl zodpovědný za první díl má nyní rozjetý vlastní tajný projekt a kdo ví, třeba pracuje na nějakém spin-offu k této sérii. To vše ukáže až čas.

A jak se hra líbí Vám? Chtěli byste ještě nějaké dobrodružství v rámci GoW série?


DALŠÍ

CGwillWin