Henry Cavill ako Geralt skončil, novým Zaklínačom bude brat Thora

Henry Cavill ako Geralt skončil, novým Zaklínačom bude brat Thora
11:07, 30.10.2022

Známy anglický herec Henry Cavill sa z nenazdajky lúči s úlohou Geralta v Netflix adaptácii slávnej románovej ságy Wiedzmin od Andrzeja Sapkowskeho. Túto informáciu potvrdil herec sám ako aj spoločnosť Netflix s tým, že tretia sezóna seriálu chystaná na rok 2023, bude pre Cavilla tou záverečnou. Ak sa dostane na štvrtú sériu, ktorá je už teraz v pláne, tak novým Geraltom sa stane herec menom Liam Hemsworth. Liam je mladším bratom Chrisa Hemswortha, ktorého svet pozná ako predstaviteľa filmového Thora.

"Moja cesta ako Geralta z Rivie bola plná príšer aj dobrodružstiev a žiaľ, pre štvrtú sezónu odložím svoj medailón a meče," uviedol Cavill vo svojom vyhlásení a pokračoval. "Namiesto mňa prevezme plášť Bieleho vlka fantastický herec Liam Hemsworth. Tak ako v prípade najväčších literárnych postáv, odovzdávam pochodeň s úctou k času strávenému stelesňovaním Geralta a s nadšením očakávam, ako sa Liam zhostí tejto najfascinujúcejšej a najrozmanitejšej mužskej postavy. Liam, dobrý pane, táto postava má v sebe takú úžasnú hĺbku, vychutnajte si ponorenie sa do nej a zistite, čo v nej nájdete."

Sám Hemsworth, ktorý sa blysol ako jedna z hviezd komerčne úspešnej filmovej série The Hunger Games, je z tohto nového dobrodružstva doslova nadšený.

"Ako fanúšik Zaklínača som nadšený z príležitosti hrať Geralta z Rivie. Henry Cavill bol neuveriteľným Geraltom a ja som poctený, že mi odovzdáva opraty a dovoľuje mi, aby som sa chopil čepele Bieleho vlka v ďalšej kapitole jeho dobrodružstva. Henry, už roky som tvojím fanúšikom a inšpirovalo ma, čo si priniesol do tejto obľúbenej postavy. Možno mňa čakajú nemalé problémy aby som sa tejto úlohy zhostil so cťou, ale som naozaj nadšený, že môžem vstúpiť do sveta Zaklínača."

Je samozrejme otázkou, za akých okolností musel Cavill zložiť medailón Bieleho vlka, každopádne sa jedná o zásadnú zmenu, ktorá môže, aj v súvislosti s čoraz častejším odklonom scenáristov voči pôvodnej knižnej predlohe, zaviať kvalitu seriálu do nechcených vôd. Treba však dať novému Geraltovi šancu sa predviesť, ostatne spomeňme si na tie negatívne reakcie aké sprevádzali oznámenie Cavilla, čoby nového seriálového Geralta.


DALŠÍ

CGwillWin