Nový Zaklínač pôjde v stopách Wild Huntu

Nový Zaklínač pôjde v stopách Wild Huntu
10:00, 03.04.2024

Vývojové dozvuky okolo Cyberpunku spejú pomaly ale isto do finále a značná časť poľského tímu CD Projekt RED už aktívne pracuje na produkcii novej časti RPG série Witcher. Fanúšikovia sú pochopiteľne vo veľkom očakávaní a dúfajú, že sa o pár rokov budú môcť znova vrátiť do interaktívneho sveta Wiedzmina, aj keď už teraz je isté, že skôr ako v roku 2026 nemáme očakávať v tomto smere nič zásadné.

„Tvorba novej hry je vždy istým tvorivým rizikom. Najmä preto, že sa snažíme posúvať nové hranice a skúmať nové oblasti, jednoducho robiť niečo, čo sme predtým nerobili. V podstate chcem povedať, že by ste nemali očakávať len Zaklínača 3 v novom šate. Teda, samozrejme, staviame na ramenách toho, čo bolo urobené predtým, a na poznatkoch z toho, čo bolo urobené predtým a fungovalo to, ale budeme pridávať nové veci, nové prvky, nové herné prvky a nové mechaniky, ktoré ste doteraz v našich predchádzajúcich hrách nevideli.“ Uviedol Michał Nowakowski z CDPR

Project Polaris, ako je Witcher 4 označovaný, je vyvíjaný na Unreal Engine 5, s ktorým Poliaci pochopiteľne ešte nepracovali a to predbežne pre PC a aktuálne konzoly - v prípade konzol by som však bol opatrný, keďže je vysoko pravdepodobné, že sa pri nich generácia bude v rámci vydania posúvať.


DALŠÍ

CGwillWin