Wo Long: Fallen Dynasty nám nedá nic zadarmo

Wo Long: Fallen Dynasty nám nedá nic zadarmo
10:59, 27.09.2022

Není dnes už zřejmě nikdo mezi hráči, kdo by neslyšel o Dark Souls nebo Bloodborne. Tituly, které definovaly společně s Demon´s Souls žánr, který stále nutí tisíce hráčů k slzám a vrháním ovladačů proti zdi a jejichž platinky jsou jedny z nejvzácnějších. Všechny se však odehrávají v prostředí typickém pro Evropu nebo Velkou Británii. Tomu alespoň částečně učinil přítrž Nioh a následně Sekiro: Shadow Die Twice. Oba tituly sklízely stejně jako původní soulsovky ohlasy a ocenění a tak nebylo velkým překvapením, že se do východních zemí podíváme znovu. Ohlášeny byly následně tituly Black Myth: Wukong a Wo Long: Fallen Dynasty.

A právě o druhém titulu se rozhovořil jeho producent Masaaki Yamagiwa v rozhovoru v rámci Tokyo Game Show 2022. Ten nastínil jakou obtížnost bude hra mít. Stejně jako v případě například DS nemá jít o žádnou procházku růžovým sadem ovšem neměli bychom propadat přílišnému zoufalství.. Masaaki láká hráče na kooperaci, která by měla být pro hru dostupná až pro tři hráče a měla by vydatně ulehčit průchod hrou.

Pokud jste však vlci samotáři nemusíte si zoufat. Studio počítá i s touto možností a přichystalo údajně několik způsobů jak se s jednotlivými bossy popasovat. Klíčový by měl být systém morálky, díky kterému by hráč měl později dostávat silnější útoky. Nesmíme ovšem zapomenout ani na upgrade postavy i jejího gearu. Ostatně už v demoverzi, která byla vypuštěna jsme se mohli setkat s protivníky v podobě řádových vojáků, kteří později nedělali moc problémů, zatímco jejich velitelé na 15 lvl. už dokázali být vcelku nepříjemní. Po vašem zabití navíc poskočí v úrovni a stanou se ještě protivnějšími. Mně se takhle podařilo upgradovat jednoho mýtického tygra až na dvacátou úroveň a slušně jsem se potom zapotil.

Nechybět nebude samozřejmě ani magie, či vyvolávání mýtického zvířete, které svými útoky bude poskytovat různý support. Podobnou mechaniku jsme mohli vidět už právě v rámci Niohu, který rovněž vytvořilo studio Team Ninja. Jak obtížná nakonec hra bude a jaký bude mít úspěch se dozvíme už začátkem příštího roku.


DALŠÍ

CGwillWin