speciál
THQ Nordic slaví a naděluje

THQ Nordic slaví a naděluje
THQ Nordic slaví a naděluje
02:08, 20.09.2021

THQ Nordic už dnes rozhodně není jen malým studiem, které kdysi ještě jako THQ vydalo Titan Quest jenž aspiroval na sražení Diabla z trůnu, ale kolos jež za roky pozřel mnoho jiných studií a má na herním plácku ještě nějaké to slovo. No a tenhle kolos slaví 10 let výročí k čemuž připravil svůj první online event. Takže vše nejlepší a pojďme se podívat co si pro nás oslavenec připravil.

Jako první se na řadu dostává Destroy All Humans 2. Nejedná se o žádnou novou hru, ale stejně jako v případě prvního dílu remake původní hry s podtitulem Reprobed, který má na starosti studio Black Forest Games. Dle sdělení studia vyjde hra již brzy a to pro Xbox a PlayStation nové generace a PC. Pokochat se zatím můžeme oznamujícím trailerem a krátkou gameplay ukázkou.

A u vesmíru chvilku zůstaneme. Nechopíme se však role dalšího emzáka, ale hrdinného člověka Cuttera Sladea. Že jste to jméno už někde slyšeli? Někteří už před 22 lety jiní o několik let později v rámci remaku. Outcast se vrací, tentokrát s plnohodnotným pokračováním s názvem Outcast 2: A New Beginning. To se podívá na PC a nové generace konzolí.

A teď zase trochu do reálu. Série Expeditions příchází s dalším kusem. Pryč jsou doby vikingů. Nyní přichází na řadu věčný Řím. O hře se mluvilo již v minulosti, ale díky novému videu nás tvůrci nechali nahlédnout lehce pod pokličku. Určitě se je na co těšit. Hra by podle přání vývojářů měla vyjít do konce roku i když datum zatím není stanoveno a podle traileru navíc jen na PC.

Že by to chtělo i nějaké závody? Dobře, tak tady je máte. Vrací se MX vs ATV Legends. Vývojáři slibují závody až pro 16 hráčů, nejdelší kampaň v historii a epické prostředí. Hra prozatím nemá stanovené datum vydání, ale podle traileru se počítá s PC a dvě posledními generacemi konzolí od Microsoftu a Sony.

Představte si, že vládnete světu. Hezké že? A brzy i možné a to díky titulu Superpower 3. Podle vývojářů ze studia GolemLabs má jít o nejpokročilejší geopolitický simulátor jaký kdy vznikl, přičemž má pracovat s reálnými daty a hrát budeme moci za jednu ze 194 zemí. Hra se má dočkat i několika módů včetně scénářů na základě reálných událostí. Udělejme ČR znovu velikou. Datum vydání zatím není známo, ale titul vyjde zatím pouze na PC.

A zpět do vesmíru. Připomíná se totiž Elex 2. Podle traileru se hra nebude moc lišit od kladně přijatého prvního dílu. Můžeme se tak znovu těšit na sci-fi míchnutou s magií a kvalitní příběh a to na posledních dvou generacích Xboxu, PlayStationu a PC. Datum výletu za novým dobrodružstvím však není zatím známo.

Skoro na závěr samotné akce nám bylo představeno pokračování legendární série Jagged Alliance. Více jsme k věci uvedli v našem článku zde.

A na samotný závěr se hlásí opět pošahaná houba v kalhotách se všemi svými kámoši tentokrát v dobrodružství s názvem Spongebob Squarepants: The Cosmic Shake. Podle traileru nás čeká několik různých světů a hromada bládznivých nepřátel a ještě bláznivější přátel. Nový Spongebobův příběh si budeme moci užít na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.

To by bylo z ukázek vše. Na závěr si pro nás studio připravilo ovšem ještě pár bonbónků. Prvním jsou slevy na Steamu, které platí až do 23. září. Druhým a milejším jsou dvě hry zdarma a to Titan Quest Anniversary Edition a Jagged Alliance Gold edition. Na vyzkoušení do konce víkendu byl navíc Desperados III.

Nadchlo vás některé z oznámení? Nebo vás nechala naopak chladnými a vyhlížíte jiné tituly jako třeba Diablo II, které vychází tento týden?



CGwillWin