akce
preview
Iron Man VR - (Hands-On)

Iron Man VR - (Hands-On) - preview
Iron Man VR - (Hands-On) - preview
10:40, 23.08.2019

Kolín nad Rýnom a Gamescom roku 2019 nám v spojení so značkou PlayStation dal príležitosť zahrať sa na plnohodnotného Iron Mana. Ostatne, kto by nechcel byť Tony Stark, rozprávkovo bohatý vizionár s technikou na úrovni zrovnateľnej s tou mimozemskou? Pomocou periférie PlayStation VR a dua ovládačov Move som sa mohol na dvadsať minút aj ja stať hrdinom z komiksov a prípadne filmov, ktorý cez repulzné trysky likviduje lietajúce drony a inú nepriateľsky naladenú háveď.

Ďalšia zábavná VR značka, alebo trik na fanatických fanúšikov Marvelu?

Klik pro zvětšení (Iron Man VR - (Hands-On) - preview)

V prvom rade si treba uvedomiť, že PlayStation VR je na sklonku života a jeho technologický limit je poznať. Aj keď v tomto prípade sa na moje prekvapenie samotný Iron Man dá skôr zaradiť do toho lepšieho nadpriemeru, čo pri pohľade na producentskú stoličku asi až taký šok nebude. Tak či onak, interaktívny Tony Stark sa vo virtuálnej realite sústredí na klasické poletovanie v otvorenom priestore (v prípade spomínaného dema išlo o pobrežie s obrovskou vilou, teda sídlom Iron Mana), kde dochádza k akčným stretom s pomerne agilnou protistranou. Samotné lietanie pomocou dvoch Move ovládačov si vyžaduje istý čas na pochopenie, každopádne behom niekoľkých skúšiek to ako tak dostanete do ruky.

Zmiešané pocity...

Klik pro zvětšení (Iron Man VR - (Hands-On) - preview)

Ak sledujete pravidelne našu sekciu recenzií, určite ste si už všimli náš enormný záujem o testovanie virtuálnej reality. A hlavne z tohto dôvodu mám ja osobne dostatočne vyvinutý zmysel pre porovnávanie a akési prorokovanie. Iron Man, minimálne na základe demo prezentácie, sa s určitosťou postará o uspokojenie hladu po kvalitnej grafickej stránke, v tomto bode som nadmieru spokojný. Horšie to už však vyzerá so samotným ovládaním, kde sa pochopiteľne vraciame k periférii Move, ktorá v kombinácii s nedostatočnou kamerou od PS4 vyvoláva veľké pochybnosti ohľadom celkovej prehľadnosti. Ďalším problémom je orientácia v priestore. Iron Man vo vzduchu neustále rotuje v 360 stupňových otočkách a aj keď si nájdete dostatok miesta okolo seba, stále hrozí zakopnutie o kábel a zlé detekovanie pohybov.

Veľké plus vidím v nulovom sick efekte.

Klik pro zvětšení (Iron Man VR - (Hands-On) - preview)

Čo sa týka problémov s VR pohybom, tak musím vyjadriť veľkú spokojnosť, keďže počas hrania mi osobne neprišlo ani raz zle a mal som aj vo fáze frenetickej akcie žalúdok v kľude a pokoji. Tu určite dosť napomáha aj ostrá grafika, ktorá je hlavným strojcom odbúrania povestného sick efektu. Pochopiteľne, teraz nedokážem odhadnúť samotnú dĺžku, ale s určitosťou neočakávajte žiadne zázraky. Tak isto visí otáznik nad celkovou náplňou misií, keďže pokiaľ by sme sa v tomto smere neustále krútili okolo toho, čo som mal šancu zažiť v Kolíne, stereotyp by nastal skôr, než Tony Stark vypotí nejakú vtipnú hlášku. Nateraz je teda VR verzia milionára s vizionárskym komplexom bez dátumu vydania a než sa na tomto niečo zmení, dúfajme v jeho čo najlepšie vyladenie, čo poteší aj širšie publikum. Mám namysli aj niekoho iného než milovníkov plechového muža.




CGwillWin