akce
Gamescom 2020 sa uskutoční, avšak len v digitálnej forme

Gamescom 2020 sa uskutoční, avšak len v digitálnej forme
18:09, 16.04.2020

Tak nejako sa to asi dalo očakávať, o trocha viac už včera večer, kedy samotná politická garnitúra v Nemecku oznámila, že do ôsmeho mesiaca aktuálneho roka, sa v súvislosti s hrozbou okolo vírusu COVID-19 nebude v ich krajine konať žiadne masové podujatie. No a ako masovo je pojatý každoročný Gamescom vám už asi pripomínať nemusíme.

Organizátori však počítali aj s týmto scenárom a na ročník 2020 si nachystali evolúciu digitálneho eventu, ktorý v menšej forme započali už minulý rok. V rozmedzí dátumov od 25 do 29. 8. 2020 tak prebehne celá akcia na digitálnej platforme, ktorú odštartuje naposledy nesmierne sledovaný Opening Night Live, ktorý aj tento rok zastrešuje populárny moderátor a novinár Geoff Keighley.

Vedenie celej akcie pochopiteľne chce túto udalosť dostať čo do najväčšieho poštu prenosových zariadení po celom svete. Viac detailov má byť oznámených behom budúceho mesiaca. Ten, kto už si zaplatil za vstupenku do priestorov výstaviska v Nemeckom Kolíne nad Rýnom, dostane samozrejme peniaze naspäť tak ako aj vystavovatelia platiaci za obchodné priestory.

„Ako organizátora nás toto rozhodnutie bolí rovnako, ako všetkých našich návštevníkov, ktorí každý rok prichádzajú do Kolína, aby spoločne oslavovali hry. Už teraz sa však tešíme na digitálny Gamescom 2020 - ako aj na naše ďalšie veľtrhy, ktoré sa od septembra uskutočnia v tradičnej podobe. “
Uviedol Oliver Frese, generálny riaditeľ Koelnmesse
„Aj keď sa tento rok nemôžeme stretnúť s hernou komunitou a herným priemyslom v Kolíne nad Rýnom, oslávime najnovšie hry aspoň digitálne. Preto intenzívne spolupracujeme s našimi partnermi na ďalšom rozvoji Gamescom: Opening Night Live a Gamescom všeobecne kde predstavíme aj nové a vzrušujúce digitálne formáty. Náš cieľ je jasný: Gamescom bude tento rok opäť v hesle „Srdcom pre hry“ pre milióny fanúšikov z celého sveta.“
Uviedol Felix Falk, výkonný riaditeľ Asociácie hier v Nemecku
DALŠÍ

CGwillWin