Vychází survival sandbox UBOAT, ujmete se v něm německé ponorky

Vychází survival sandbox UBOAT, ujmete se v něm německé ponorky
18:08, 01.05.2019

Od 30. dubna/apríla si můžete na Steamu a ve vybraných kamenných obchodech zakoupit early access verzi zajímavě vypadajícího titulu UBOAT. Vývojáři ze studia Deep Water si pro hráče připravili mix simulátoru a survivalu v otevřeném světě, který zaujme zejména svým zasazením na německou ponorku během druhé světové války. Důrazem na survival prvky a pohledem do vnitřních prostor může UBOAT připomínat třeba This War of Mine nebo Fallout Shelter.

Po vzoru těchto titulů budete svou ponorku ovládat pomocí své posádky, které budete rozdávat rozkazy. Aby posádka správně fungovala, tak se neobejde bez dostatku jídla, odpočinku a dobré morálky. Pokud byste náhodou svým námořníkům nevěřili, tak se můžete sami ujmou periskopu, hydrofonu nebo palubního kanónu. Vývojáři podle svých slov připravili celou řadu nelineárních misí, v nichž hráče čeká především lov nepřátelských plavidel.

Za plnění jednotlivých úkolů si budete moci vylepšovat svou ponorku formou nákupu lepšího vybavení třeba v podobě nových typů torpéd. Vývojáři dále lákají na detailně zpracované mechanické části ponorky a s nimi spojený model poškození jednotlivých součástek. Nepřátelská plavidla vás totiž mohou bez problémů poškodit nebo poslat na dno díky hlubinným pumám, čímž se rázem z pozice lovce stanete kořistí.

DALŠÍ

CGwillWin