O pár dní vychádza hra od 6 ročnej dievčiny

O pár dní vychádza hra od 6 ročnej dievčiny
09:09, 02.12.2018

Nadpis tejto relaxačnej nedeľnej novinky samozrejme neberte úplne doslova, keďže nápad na vznik projektu od spoločnosti Causal Bit Games, vznikol z malého rozhovoru medzi otcom (Chris Obritsch) a jeho šesť ročnou dcérou (Madelyn), avšak pointa ostáva stále roztomilo zaujímavá.

Madelyn sa stala veľkým fanúšikov klasiky Ghouls’n Ghosts, ktorá jej doslova učarovala. Nestačilo jej však hru len ovládať, túžila sa stať jej súčasťou a teda chcela svoju vlastnú dobrodružnú verziu 2D retro projekcie. Jej otec, šéf akéhosi malého rodinného vývojárskeho tímu (Casual Bit) sa rozhodol, že jej spraví radosť a prenesie pár jej nápadov do nejakej jednoduchej hry, vrátane nej ako hlavného obsadenia. Nakoniec sa však prvotná myšlienka pretavila do oveľa ambicióznejšieho nápadu a ten pred rokmi vybral cez Kickstarter takmer štvrť milióna kanadských dolárov.

Samotná Madelyn sa tak stala nie len režisérkou, ale aj hlavným článkom marketingu a projekt Battle Princess Madelyn si začalo všímať viacej novinárov, respektíve začala naň reflektovať aj verejnosť. No a nadchádzajúci týždeň, presne 6. 12. 2018, sa hra konečne dostane von a to na PlayStation 4, Xbox One, PC a Nintendo Switch. Nižšie nájdete najnovší trailer a pokúsime sa vám zabezpečiť aj recenziu. Už len tá šou okolo vzniku hry od šesťročnej dievčinky za to určite stojí.


DALŠÍ

CGwillWin