V-Rally 4 představuje vlastní variaci na slavnou Gymkhanu

V-Rally 4 představuje vlastní variaci na slavnou Gymkhanu
23:12, 02.09.2018

Série V-Rally se díky vydavatelství Bigben Interactive a vývojářům ze studia Kylotonn Games dočká již za pár dní plnohodnotného čtvrtého dílu. V-Rally 4 přinese kromě klasického rallye rovněž rallycross, závody do vrchu, klání s buginami a režim Extreme-Khana, kterému se autoři věnují v nejnovějším traileru. Už z názvu je patrné, že jde v podstatě o převlečenou disciplínu s názvem Gymkhana. Tu dostal do širšího povědomí zejména její mistr Ken Block.

Gymkhana přitom není nic nového ani v herním světě. Ve druhém a třetím díle série DIRT od Codemasters byla poměrně zajímavým zpestřením a celkově seděla k uvolněnému a arkádovému požitku z obou her. Ještě větší prostor jí poté britští vývojáři dali v díle Showdown z roku 2012. Už ze složení jednotlivých soutěží spatřuji u čtvrtého V-Rally hodně společných proměnných právě se staršími Dirty, což nemusí být úplně na škodu. Codies se totiž přece jen od čistě arkádových a na show zaměřených závodů lehce odklonili, a tak vznikl prostor, který se snaží se svou hrou zaplnit právě Kylotonn.

Na závěr se hodí zmínit, že V-Rally 4 zamíří nejprve 6. září/septembra na konzole PS4 a Xbox One a 25. září/septembra také na počítače. Ve vývoji je rovněž verze pro Nintendo Switch, ale ta zatím nemá stanové ani rámcové datum vydání. Kromě již zmíněného Extreme-Khana traileru se můžete podívat rovněž na představení vozového parku, který bude celkem čítat 51 kousků.


DALŠÍ

CGwillWin