Fallout 76 má byť údajne survival hrou na štýl DayZ

Fallout 76 má byť údajne survival hrou na štýl DayZ
12:44, 31.05.2018

Včerajšie mini ohlásenie nového dielu zo slávnej série Fallout, sa nieslo na neistej vlne s otázkou, čo že to vlastne dodatok 76 bude znamenať?! Nie je to radová číslovka série a rozhodne to nie je ani priemerný vek hráčov tejto IP, takže sa okamžite začali núkať rôzne teórie a logicky aj špekulácie.

S tou vierohodnejšou vlnou faktov prišiel okamžite známy server Kotaku, ktorý sa odvoláva na slušný zdroj, podľa akého by hra Fallout 76 mala ponúkať multiplayer na báze známej a večne-nekonečne vyvíjanej značke DayZ. Kotaku tvrdí, že 76 mala byť pôvodne kooperácia u hry Fallout 4, ktorá sa však nakoniec pretavila do plnohodnotného dielu, respektíve odbočky v celej sérii. Ich zdroje naznačujú oveľa širšie merítko čo do hrateľnosti, a hráč tak bude nie len prežívať mimo svojho "podzemia", ale samotnú základňu bude postupne vylepšovať a zveľaďovať.

No a teraz k tej magickej číslovke. Označenie 76 je číslo Vaultu spomínaného už v tretej časti série, ktorý sa pre vás stane východiskovou stanicou a zároveň domovom, aký ešte apokalypsa nestihla premeniť nemilosrdným zubom času. Dej sa má totižto odohrávať len 20 rokov od známeho vojenského konfliktu, a tak sa aj prostredie mimo základne, dá stále považovať za oveľa pestrejšie a farebnejšie (to ostatne naznačil a včerajší teaser). Či sa tieto neoverené fakty ukážu ako pravda, sa dozvieme už 10. 6. 2018 počas E3 konferencie spoločnosti Bethesda v Los Angeles. Chceli by ste nový Fallout na štýl DayZ, Rust či aktuálneho survival hitu The Forest?


DALŠÍ

CGwillWin