Slovenská RPG séria Shadows sa vracia!

Slovenská RPG séria Shadows sa vracia!
19:37, 17.08.2017

Košické štúdio Games Farm si dokázalo v roku 2014 strihnúť celkom zaujímavé pokračovanie univerza Kult a s dielom Shadows: Heretic Kingdoms, zabodovali z časti aj vo zbytku sveta. Ich akčná RPG s izometrickou kamerou však nebola v dôsledku krachu dokončená (bola však dostupná nadšencom) a tak museli všetky nádeje na prípadné pokračovanie uložiť pekne do trezoru a čakať. Zatiaľ čo čakali, sa udialo v ich histórii hneď zopár zásadných vecí, ktorým predchádzalo nástup nového investora z Kalypso Media, a ktoré vrcholilo nedávnym vydaním Diablo klonu v podobe Vikings: Wolves of Midgard.

Klik pro zvětšení (Slovenská RPG séria Shadows sa vracia!)

Klik pro zvětšení (Slovenská RPG séria Shadows sa vracia!)

V zmysle porekadla; kto si počká ten sa dočká, práve dnes ohlasujú návrat ságy Heretic Kingdoms v titule Shadows: Awakening. Opäť pôjde o izomerickú RPG s taktickým prístupom počas akčných bojov a znova má projekt veľké ambície. Z väčšej časti ide v podstate o nedokončený Shadows: Heretic Kingdoms, ktorému Slováci dodajú súčasný technický punc a samozrejme aj novú kapitolu či iné vylepšenia.

Hlavný hrdina Devourer bude cestovať príbehom pojednávajúc o dvoch odlišných svetoch, kde sa na jednej strane budete kúpať v žiare denného slnka a na tej druhej vás prepadne démonická temnota. Strom schopností má byť rozľahlý rovnako ako možnosť párovania charakterov a teda ovládanie viacej hrdinov naraz. Postavy dostanú dokonca dabing (vráti sa tak stále žijúca legenda Tom Baker) a nezabudlo sa ani na produkciu predmetov či logické hádanky.

Shadows: Awakening je v pláne pre PC, PS4 a XOne pre budúci rok a gameplay zábery ako aj demo verziu, si budeme môcť vyskúšať už budúci týždeň v nemeckom Kolíne počas akcie Gamescom.


DALŠÍ

CGwillWin