Parádní indie záležitost Wartile je nyní v Early Access

Parádní indie záležitost Wartile je nyní v Early Access
21:23, 26.03.2017

Co děláte takhle v neděli navečer? Já krom toho, že plánuji co si udělám k pozdní večeři, projíždím zajímavé indie projekty, o kterých se moc nemluví, ale které rozhodně stojí za pozornost. Tentokrát mi padla do oka skvělá záležitost jménem Wartile, za kterou stojí dánské studio Playwood Project založené dvojicí bývalých zaměstnanců IO-Interactive, kteří pracovali na sérii Hitman nebo Kane and Lynch. Asi už je nebavilo pracovat dělat pořád third person akce a rozhodli se vyrobit strategii s vikingskou tématikou (koneckonců jsou to seveřani, co jiného od nich taky čekat).

Klik pro zvětšení (Parádní indie záležitost Wartile je nyní v Early Access)

Wartile je stylizován tak, aby vzhledově připomínal deskové wargames s figurkami ala Warhammer a nutno říct, že první počin těchto vývojářů mimo velkou společnost už z letmého pohledu vypadá úplně parádně a člověk má hned chuť si hru zahrát. Nejlépe v reálu (byť je hra vyvíjena v Unreálu :)), protože herní mapy díky chytrému využití dioramat opravdu působí jako by byly ležely na nějakém (ideálně vašem) stole a nejradši bych si ty vymazlené figurky hned vzal do ruky a šoupal s nimi sem a tam.

Klik pro zvětšení (Parádní indie záležitost Wartile je nyní v Early Access)

Herní mechanismy kombinují RTS a turn based strategii (jednotky mají mezi akcemi cooldown, takže s nimi můžete hýbat jen jednou za čas) s pohybem na hexové mapě. Figurky vašich jednotek jsou plně customizovatelné a můžete jim měnit brnění nebo zbraně, což je prostě kouzelné. Vše doplňuje využívání akčních kartiček se skilly jednotlivých jednotek, které se budou s postupem času odemykat. Hra má nabízet singleplayerovou kampaň v níž se podíváme na zoubek severské mytologie a ač to není v poslední době úplně originální téma, vůbec nám to nevadí. Zkrátka vypadá to jako hra, kterou by měl sledovat každý fanoušek deskovek a strategií a vyzkoušet si ji můžete už nyní, stačí se podívat na Steam a za dvacet éček si jí pořídit a už teď si ji zahrát v rámci Early Accessu.

DALŠÍ

CGwillWin