Kultová RPG Wizardry dostala práve remaster

Kultová RPG Wizardry dostala práve remaster
10:01, 24.05.2024

Keď hra Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord v roku 1981 debutovala na Apple II, bola prvou hrou, ktorá pre domáce počítače stvárnila RPG v štýle Dungeons & Dragons. Ako prvá RPG hra samotná, založená na družine hrdinov, priamo inšpirovala dnes legendárne série ako Final Fantasy, Dragon Quest a Demon's Souls.

V priebehu nasledujúcich dvoch desaťročí vydala spoločnosť SirTech sedem pokračovaní Wizardry. V nasledujúcich rokoch popularita série pretrvávala hlavne v Japonsku, kde vyšlo niekoľko ďalších pokračovaní a spin-off hier len na tomto trhu. Od roku 2024 zahŕňa séria Wizardry viac ako štyridsať titulov.

Spoločnosť Digital Eclipse, štúdio, ktoré sa venuje historickému zachovaniu videohier, si od japonskej zábavnej spoločnosti Drecom licencovalo registrovanú ochrannú známku Wizardry a od vydavateľa SirTech autorské práva na hru Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord, aby vyvinulo novú verziu postavenú priamo na pôvodnej kódovej základni Apple II. Remaster od Digital Eclipse zachováva príťažlivosť klasiky a zároveň obsahuje modernú grafiku a vylepšený manažment partie, navigáciu, zaklínanie a boj.

Hoci remake vyzerá, znie a pôsobí úplne novým dojmom, pod kapotou je pôvodná hra z Apple II - počas hrania si dokonca môžete pozrieť pôvodné rozhranie. Vytvorte si vlastnú skupinu dobrodruhov a na príkaz šialeného vládcu Trebora sa vydajte do labyrintu hľadať amulet, ktorý ukradol zlý čarodejník Werdna. Bojujte s náročnými príšerami, vyhýbajte sa skrytým pasciam a nájdite si cestu dungeonom, aby ste sa mohli stretnúť so samotným Werdnom.

  • Nádherná nová grafika a animácie pre hru, ktorá z nutnosti ponúkala len základné vizuálne efekty, teraz s výkonom Unreal Engine.
  • Užívateľsky voliteľné možnosti, ktoré hráčom umožňujú prispôsobiť si hrateľnosť podľa svojich predstáv, vrátane populárnych možností z konzolových vydaní hry. Hráči si tiež môžu vybrať pôvodný herný zážitok a náročnejšiu hrateľnosť.
  • Herný bestiár, ktorý zaznamenáva kľúčové informácie o nepriateľoch pri ich stretnutí a ponúka strategické rady o ich silných a slabých stránkach.
  • Sýty hudobný soundtrack od skladateľky Winifred Phillips, vrátane niektorých fanúšikmi obľúbených tém z histórie Wizardry.
  • Rozhranie vhodné pre ovládače s jednotlačidlovou skratkou pre rýchle voľby v boji.
  • Dielo je dostupné v online obchodoch PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Steam, a GOG.

  • DALŠÍ
    
    CGwillWin