osobnost
Hideo Kojima nechce robiť ďalšiu hororovú hru

Hideo Kojima nechce robiť ďalšiu hororovú hru
08:23, 07.02.2017

Mal to byť veľkolepý návrat série Silent Hill, ktorá je v srdciach hráčov stále stelesnením interaktívneho strachu a nakoniec sa snaha stretla s odporom naškrobených oblekov producenta z Konami, ktorého nepresvedčil sám uznávaný Hideo Kojima a jeho projekt Silent Hills putoval obrazom do koša. To ako sa Konami plietlo pred pár rokmi je evidentné už dnes, keď na trh dorazil reštart rovnako populárnej série Resident Evil, ktorému v siedmej časti doslova prospela zmena konceptu z TPS na FPS a v spojení s virtuálnou realitou tak vzniklo niečo strašidelne unikátne.

Bohužiaľ v rozhovore pre IGN sám Kojima uvádza, že nemá chuť pracovať na ďalšej hororovej hre a paradoxne dôvodom nieje strach, že by ho producenti znova klepli po prstoch (kto hral demo P.T. dobre vie že Kojima má talent na budovanie správnej atmosféry), ale má strach z toho čo sám vytvorí. Vraj sa veľmi jednoducho dokáže vydesiť a počas produkcie Silent Hills mával nočné mory zo svojej vlastnej tvorby. Preto v súčasnosti vôbec neuvažuje o tom, že by skúsil znova tento žáner preniesť do nejakej interaktívnej podoby. V súčasnosti navyše pilne pracuje na veľkej exkluzivite Death Stranding, ktorá mu berie všetok voľný čas a bude to tak až do jej vydania.

"Myslím, že najefektívnejší spôsob, ako niekoho vydesiť, je ukázať im niečo neobvyklé, čo sa vymyká bežnému životu. Trochu mimo reality, ale tak aby na prvý pohľad vôbec netušili čo je pointou samotného obrazu. Keď niečo také vymyslíte, dokážete do mysle hráča zasadiť semienko nervozity a neistoty."
Uviedol Kojima pre IGN.
DALŠÍ

CGwillWin