Pro Zaklínače je stěžejní příběh, ne boje s monstry

Pro Zaklínače je stěžejní příběh, ne boje s monstry
10:27, 28.12.2016

Asi všichni se shodneme na tom, že každá hra z universa Zaklínače měla úžasný příběh, včetně dvou datadisků pro třetí díl. Stvořit minimálně hodně dobrý příběh je pro vývojářské studio CD Projekt zásadním bojem, jak se nechal hlavní scénárista Zaklínače 3, Marcin Blacha, v rozhovoru pro Culture.pl slyšet.

Podle Blachy zde je několik podstatných bodů a notná představivost, díky nimž byl svět Andrzeje Sapkowského přenesen do herní podoby. Mimo to Blacha uvedl, že tyto body jsou společné více polským herním vývojářům. Jako dobrý příklad polské hry, jež je založena na těchto bodech, ukázal Blacha na This War of Mine, která představuje výbornou souhru profesionální produkce a skvělé představivosti. Není podle něj jednoduché přijít s takovýmto nápadem a jeho následnou realizací.

Pro svět Zaklínače bylo důležité stvořit jej co nejdůvěryhodněji. Postavy zde mají svou psychologickou propracovanost a jejich rozhovory mají více větvení. "Zápletka byla vždy více důležitá než boj s monstry. Zaklínač 3 vypadá jako vrchol tohoto smýšlení," řekl Blacha.


DALŠÍ

CGwillWin