speciál
Na co se těšíme - březen

Na co se těšíme - březen
Na co se těšíme - březen
07:15, 28.02.2016

Navzdory tomu, že nejkratší měsíc v roce je téměř za námi, připravil si pro nás řadu příjemných překvapení (Far Cry Primal), ale i nějaké to menší zklamání (Street Fighter V). Ale to je již za námi a můžeme se směle vrhnout na další kalendářní měsíc, tedy na březen. Naštěstí problém s výběrem pěti titulů pro účely tohoto speciálu není tak velký, jako tomu bylo třeba v prosinci nebo lednu, protože videoherní průmysl má takříkajíc sezónu a chrlí na nás jeden titul za druhým. Ano, vlastně problém byl, protože jsem 7musel pečlivě volit tituly z těch přehršle, tak věřím, že se vám můj výběr bude líbit.

Samozřejmě se v březnu dočkáte i některých dalších menších her, méně „masových“ titulů nebo jiných zajímavých reedicí. Mám na mysli například zábavnou 2D akci v podání Shadow of the Beast (původně mělo vyjít již koncem ledna, ale pro doladění některých detailů došlo k odložení na březen), vytuněné edice legendární bojovky Mortal Kombat XL nebo duchovního nástupce izometrické řežby Dead Nation v podání Alienation. Nemohu opomenout pro fanoušky baseballu, že na trh vyjde další ročník MLB: The Show 16. No, je toho opravdu spousty.


The Legend of Zelda: Twilight Princess HD
Vychází: 4. března na Nintendo WiiU

Pochopitelně v březnu se dočkají i své pořádné porce zábavy majitelé konzolí WiiU od Nintenda. A co lepšího si přát než osvědčenou klasiku The Legend of Zelda: The Twilight Princess. Vývojáři ji trochu oprášili a vyleštili, aby na soudobé generaci konzolí neudělala ostudu. Je tedy příjemné, že neznalí hráči si mohou užít tuto legendární hru. Pochopitelně matadorům této značky asi není třeba připomínat, že pro ně je to spíše povinnost si oživit vzpomínky v této remasterované edici.

Nicméně, pokud by někdo nevěděl, o čem že je řeč, tak na vás čeká dobrodružství s poctivým farmářem Linkem. Vydáte se na strastiplnou cestu za záchranu země Hyrule a postupně se z vás stává nebojácný válečník, který se nebojí postavit i těm největším hrozbám a nejstrašnějším protivníkům. Navíc během této cesty se vám přihodí nemilá věc, a to, že Link zažije svoji rozpolcenost a promění se ve vlka. A to teprve odstartuje tu pořádnou jízdu. Pochopitelně na vás čeká řada nehostinných labyrintů, tajemných hádanek a řada nemilosrdných nepřátel.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru si myslím, že tato hra bude hodnocena nadmíru dobře, a to v intervalu 90 – 100 %. Moc co kritizovat opravdu nebude, snad jedině, že autoři krom HD grafiky nepřinesou žádnou novou přidanou hodnotu tomuto remasteru. Ale zas na druhou stranu, tato klasika je léty prověřená, tak i když zůstane tak jak je, zabaví vás na spousty hodin.


Tom Clancys The Division
Vychází: 8. března na PS4, Xbox One a PC

O tomto akčním MMORPG už bylo napsáno téměř vše. Navíc díky dvěma beta testům si hru mohli všichni vyzkoušet, zda jim sedne a bude se líbit či nikoliv. Dle mého názoru se může jednat o jednoho z kandidátů na hru roku 2016. Ale jen pro připomenutí: jako člen složky The Division je vašim úkolem nastolovat pořádek v ulicích v případě katastrofických scénářů. A jeden takový nastal, když veškerá města byla zamořena pandemii. Vašim působištěm se stalo centrum New Yorku během předvánoční doby.

RPG prvky budete moci pociťovat na každém kroku, tzn. bude velmi důležité, jaké vybavení na sobě budete mít a jaké schopnosti si zvolíte, tak aby seděl vašemu hernímu stylu. Krom klasické příběhové pasáže na vás čekají PvP souboje v Dark Zones, kde se nachází nejvzácnější předměty. To vše si můžete projít jako vlk samotář nebo společně s přáteli v taktické kooperaci.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že The Division bude hodnocena nadmíru dobře, a to v intervalu 85 – 95 %. Trochu se obávám chaotického PvP v Dark Zones, až příliš přímočarého příběhu kampaně a hlavně se bojím o end game této hry, protože jestli má spočívat pouze v Dark Zones, tak se obávám, že to bude málo.


Hitman
Vychází: 11. března na PC, PS4 a Xbox One

Oblíbený hrdina Agent 47 se opět dostává ke slovu, a to bez jakéhokoliv podtitulu. Nese prostý a všeříkající název: "Hitman". Dle slov vývojářů jde o restart celé série. Pro neznalé (a věřím, že jich je opravdu málo, ale přeci) připomínám, že hra se odehrává ve světě bez národů, spravedlnosti a etiky. Vítejte ve světě plném vražd, kde za pomocí vaší pravé ruky Diany Bornwood a organizace International Contract Agency operujete po celém světě, abyste odkrývali konspirace v nejvyšších patrech mocenské elity.

Postupně na nás čeká hned šest epizod, tedy různých „hřišť“, kde budete pracovat. Hned jako první se dočkáte pařížského zámečku, kde probíhá módní přehlídka. S odstupem času na vás čekají další oblastí jako, italské přímořské městečko Sapienza, prašné Maroko, Thajsko, Spojené státy a vše zakončí závěrečné finále v Japonsku. Krom spousty misí, jenž má několik možných způsobů řešení se dočkáte i několika týdenních eventů a speciálních úkolů, na jejichž splnění budete mít pouze jeden jediný pokus.

Tip, jak to dopadne

Hodnocení hry v březnu, tedy době, kdy se dočkáte recenze, budeme mít pouze k dispozici jednu pařížskou epizodku, z které bude nesmírně těžké poznat, jak bude hra vypadat až po vydání všech epizod. Ale pokud pomineme tento model vydání, tak si myslím, že hra dostane hodnocení lehce nad průměrem, a to v intervalu 55 – 65 %. Důvodů pro na první pohled nízké hodnocení může být vícero. Například mně trochu neseděly herní prvky v betě, a pokud by hra měla vypadat jako v této fázi hry, tak se trochu obávám velikosti jednotlivých lokací a „volnosti“ pohybu. Dále si myslím, že se hře nevyhnou některé technické problémy s propady framerate apod. Ale třeba nás vývojáři překvapí, rád bych se mýlil.


EA Sports UFC 2
Vychází: 15. března na PS4, Xbox One a PC

Všichni milovníci drsných zápasů MMA dostanou příležitost vstoupit do klece, aby poměřili své síly s ostatními bojovníky. Když před dvěma roky vyšel první díl, získal si poměrně velké sympatie jak u hráčů, tak u recenzentů. Každopádně prodeje pro EA hovořily jasnou řečí, tudíž neváhali a začali okamžitě pracovat na druhém dílu.

EA Sports UFC 2 nám přinese řadu novinek. Za zmínku stojí především nový Knockout Physics Systém, který se stará o fyzikálně autentické knockouty a reakce po zásahu. Dále si pro nás vývojáři připravili pět nových herních módů, včetně tolik oblíbeného kartičkového režimu The Ultimate Team - budete si moci sestavit svůj vlastní tým šampionů. Inovací si prošla i kariéra, jež krom spousty úprav a vylepšení nabízí možnost prožít vzestup od nuly až do síně slávy v roli dívek.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru EA Sports UFC 2 bude hodnoceno kladně, a to v intervalu 80 – 90 %. Spousta herních režimů uspokojí téměř každého hráče tohoto drsného sportu. Když k tomu připočteme realistickou hratelnost, je na co se těšit. Ovšem nemohu se ubránit jedné pochybnosti, která by mohla odradit nováčky, protože náročnost ovládání vyžaduje hodiny tréninku k úspěšnému zvládnutí.


Trackmania Turbo
Vychází: 25. března na PS4 a Xbox One

Všichni trackmaniaci se dočkali předělávky své oblíbené hry na současné konzole. U těchto návykových, téměř až frenetických závodů, arkádových autíček nebude pochopitelně chybět ani editor tratí, kde se můžete vyřádit dle vaši libosti anebo využít možnosti automatického generátoru náhodných tratí. Veškeré závody se budou odehrávat ve čtyřech různých prostředí: tropický ráj na prosluněných plážích vás potrápí s gravitací, na okruzích se zase osvědčí vaše precizní jízda, prostředí Grand Canyon v Severní Americe je rájem pro všechny milovníky driftování nebo prověřte svoji orientaci ve vzduchu v kopci poseté krajině divokého venkova.

Pochopitelně nebude chybět režim kariéry, kde na vás čeká přes 200 unikátně vytvořených tratí. Na výběr je pět různých obtížností, vývojáři se snaží poskytnou zážitek jak pro začátečníky, tak pro matadory závodních her. Pochopitelně, pokud už vám AI nebude stačit můžete využít závodů split-screenu s kamarády nebo on-line s neznámými závodníky z celého světa. Novinkou je prvek zvaný Double Driver, kde se jednoho volantu, resp. ovládání jednoho autíčka můžete ujmout s kamarádem.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru nová Trackmania Turbo bude hodnocena v kladných hodnotách, a to v intervalu 75 – 85 %. Fanoušky si získá pro svoji přístupnost širokému publiku a návykovou bezmyšlenkovou zábavu. Obávám se však nového prvku Double Driver, který bude nejspíše velmi chaotický. Též se obávám opakujících se, resp. velmi podobných tratí během kampaně. Pokud se ovšem podaří vývojářům vychytat technické problémy, mohli bychom se dočkat bláznivého titulu na odreagování.


Co dodat na závěr

Věřím, že se vám můj březnový výběr pěti herních titulů líbil, ale hlavně doufám, že veškeré moje obavy pro snižování hodnocení budou liché a vývojáři předčí naše očekávání a nedočkáme se žádného nemilého překvapení. Ještě jednou musím vzpomenout nadějně vypadající hru od Ubisoftu The Division, protože pokud se povede vše vyladit a dostaneme solidní end-game, tak tu máme jednoho z kandidátů na hru roku, ale na to je ještě brzy...

No, a když tak trochu předběhneme a krapet nakoukneme na duben. Pánové (tak jo, i dámy), připravte se, budete potřebovat spousty trpělivosti pro úspěšné zvládnutí Dark Souls III, pro majitelé PlayStation vychází konečně tolik očekávané završení série (i když oni říkají, že už nebude nikdy s Natem, ale třeba s někým jiným by mohl) Uncharted 4: Thief's End. Microsoft pro své Xboxy bude zase kontrovat s parádní akcí využívající časové hrátky, nemluvím o ničem jiném než o Quantum Break. Navíc se dočkáme Ratchet & Clank nebo konzolová verze Dirt Rally. Uznejte sami, to bude pořádná palba, nicméně to až příště...


CGwillWin