Bývalý šéf Sony Online Entertainment míří na Kickstarter

Bývalý šéf Sony Online Entertainment míří na Kickstarter
18:50, 19.01.2016

V loňském roce herním světem prolétla poměrně překvapivá zpráva o odchodu Johna Smedleyho, jednoho ze spoluzakladatelů studia Sony Online Entertainment, potažmo Daybreak Games. Smedley se rozhodl zkusit něco nového a hlavně vyjet ze zaběhlých kolejí.

Založil tak nový tým s názvem Pixelmage Games, který v současné době připravuje svoji prvotinu, která se na nějakou dobu usídlí na Kickstarteru. Titul Hero's Song má podporu bývalých herních matadorů ze studia SOE, což zní rozhodně slibně. Jak již název samotného tvůrčího celku napovídá, od těchto borců se pravděpodobně dočkáme mnoha retro hříček, což je případ i jejich prvního titulu.

Klik pro zvětšení (Bývalý šéf Sony Online Entertainment míří na Kickstarter)

Hra se tváří jako plnohodnotné RPG, u kterého autoři vyzdvihují především vysokou kvalitu samotného příběhu z pera Patricka Rothfusse. Do hry zatím tým napumpoval kolem milionu dolarů, které získali od soukromých investorů a dalších 800 000 by rádi vydělali právě na populárním crowdfundingovém serveru. I když, ani v případě, že se požadovaná částka nevybere, Pixelmage jsou odhodláni titul vydat na PC již letos v říjnu. Samotnou kampaň údajně totiž spustili hlavně za účelem vytvoření komunity kolem hry.

Co vy a kostičková RPG ze staré školy? Těšíte se na nový přírůstek?


DALŠÍ

CGwillWin