Call of Duty a filmy

Call of Duty a filmy
09:10, 08.11.2015

Úspech značky Call of Duty sa postaral o fakt, že sa jedná z väčšej časti o najväčší finančný príjem pre spoločnosť Activision Blizzard v každom roku od vydania prvého dielu. Evolúcia tejto akčnej FPS série je predmetom búrlivých diskusií v radoch samotných hráčov a tak producenti vyzbrojený naškrobeným zmyslom pre zisk, logicky prichádzajú s myšlienkou previesť svet CoD aj mimo hernú scénu. Preto bola práve založená filmová spoločnosť Activision Blizzard Studios (ďalej len ako ABS), ktorá sa zameria práve na prerod populárnych IP od Activision do televíznej a filmovej podoby.

Klik pro zvětšení (Call of Duty a filmy)

Prvou lastovičkou tohto štúdia bude animovaný seriál Skylanders Academy, ktorý ako už dobre chápete z jeho názvu, bude vychádzať z univerza nekonečných nákupov dodatočného obsahu, skrátene povedané série Skylanders. Prvé diely, tejto zábavy pre najmenších, doputujú na vaše prijímače už v polovičke roku 2016. Ak teda máte doma svoje ratolesti navyknuté na svet Skylanders, určite ich budete môcť posadiť pred TV s nádejou, že vám to razantne nevypumpuje účet ako pri ďalšej časti tejto video hernej značky.

Klik pro zvětšení (Call of Duty a filmy)

Hlavným dôvodom založenia ABS však samozrejme ostáva prerod Call of Duty do komplikovanej siete kino filmov, ktoré navýšia už tak populárnu sériu o pár biliónov dolárov. Prvý kino trhák je plánovaný na rozmedzie rokov 2018 - 2019 a v čele jeho produkcie bude stáť meno Nick van Dyk. To by sme mohli poznať hlavne v súvislosti okolo firmy Walt Disney, v ktorej mal na starosti strategické fúzie medzi populárnymi značkami ako Marvel a Pixar. Sám Dyk je presvedčený o obrovskom potenciály skrývajúc sa pod video herným univerzom všeobecne a určite sa nemusíme báť, že by hry ako Call of Duty nemali šancu uspieť jak vo filmovej tak v televíznej forme.

Klik pro zvětšení (Call of Duty a filmy)

Kto sleduje všeobecne ohlásenia filmových projektov založených na herných adaptáciách, musí jasne chápať ten ideálny čas na zrod akéhokoľvek sveta, ktorý prerástol popularitou zo zhluku pixelov až za hranice zábavy pre určitú skupinu konzumentov. Je teda dané, že po boku aktuálneho filmu Warcraft, sa samotné CoD nebude do budúcna cítiť osamotené a pribudnú ešte ďalšie a ďalšie "pokusy" ako preniesť hru na plátno a naopak.


DALŠÍ

CGwillWin