speciál
Na co se těšíme - listopad

Na co se těšíme - listopad
Na co se těšíme - listopad
12:00, 28.10.2015

Říjen je úspěšně za námi. Myslím, že nám přinesl některá zajímavá herní překvapení. Třeba pro mě osobně říjen odstartoval fakt povedeným remasterem prvních tří dílů Uncharted, který mě i po těch letech opět učaroval. Dále nemohu nezmínit druhý remaster, jehož jsme se v říjnu mohli dočkat – Divinity: Original Sin Enhanced Edition přinášející vynikající hru pro dva hráče ve split-screenu, což se u RPG nevidí tak často. A pochopitelně nezapomeňme na Halo 5 – to asi nepotřebuje žádný komentář.

A listopad nám krom všudypřítomného listí přináší další vyvedenou porci herních titulů, a to takovou, že jsem přemýšlel, kterou pětici her vybrat. Takže krom níže uvedených pěti her, se můžete těšit například na závodní tunigovou arkádu v nočních ulicích velkoměsta Need For Speed, který se pokouší už o několikátý restart celé série. Dočkáme se i dvou velkých DLC pro The Crew a Bloodborne. Tak se pojďme podívat na ty nejžhavější listopadová lákadla.

Klik pro zvětšení (Na co se těšíme - listopad)

Call of Duty: Black Ops 3
Vychází: 6. listopadu na PC, PS3, PS4, Xbox 360 a Xbox ONE

Posledních několik let dochází ve FPS hrách k souboji Call of Duty a Battlefield. Každá série má své silné a slabé stránky a nyní se na nás valí další díl Call of Duty. Letošní ročník nese podtitul Black Ops 3, který je zasazen do blízké budoucnosti, kde se rozdíl mezi vojáky a roboty pomalu stírá pomoci všudypřítomné nanotechnologie a augmentaci.

Krom klasického multiplayeru, který ve hře zastupuje jednu ze tří složek herního obsahu, se dočkáme kampaně, která je poprvé v historii navržena pro kooperaci čtyř hráčů. Pokud ovšem nebudete chtít, můžete si ji projít sami. A třetí složkou hry je speciální Zoombie mód, který vás z budoucnosti přenese do swingových 40. let minulého století, kde se utkáte s poněkud nestandardními nepřáteli pro tuto sérii. Pochopitelně nebude chybět spousta různých zbraní a gadgetů, které mají za úkol docílit, co možná nejlepšího zážitku ze hry.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že letošní díl Call of Duty bude hodnocen mírně podprůměrně, v intervalu 65-75%. Důvody pro tak nízké hodnocení jsou zapříčiněny pocitem, že nepůjde o nic jiného než bezduchou a nepříběhovou střílečku a nic jiného. Navíc její nekoncepčnost v podání různorodých obdobích – chvíli budoucnost, chvíli zoombie mod zapříčiní to, že nebudete vědět, jak je tento titul profilován.


Fallout 4
Vychází: 10. listopadu na PC, PS4 a Xbox One

Když se řekne post-apokalyptické RPG, které se vám vybaví? Mně jednoznačně Fallout. Vzpomínám na ty desítky, spíše stovky hodin, jež jsem strávil se svým hrdinou v zamořeném světě, kde není nic jako dříve, se nedají zapomenout. Ještě si neodpustím tajné přání, aby vyšel nový Fallout v izometrickém zobrazení, tak jako za prastarých časů. No, ale nechme vzpomínky stranou, protože přichází opravdu nový díl této legendární série.

Ve čtvrtém díle Falloutu se podíváme do Bostonu se všemi jeho monumentálními památkami. V plně otevřeném světě narazíte na spoustu lokací od lesů, příměstských částí, až po a zbytky mrakodrapů. Pochopitelně se dočkáte plně propracovaného RPG systému, díky němuž si můžete postavu přizpůsobit vašemu hernímu stylu, Pochopitelně nechybí řada frakcí, ke kterým se můžete připojit nebo se na všechny vykašlat a jít si svojí vlastní cestou. Tato série se jednoznačně vyznačovala svými tahovými souboji. Hmmm, a ono už nebudou tahové, ale dojde pouze k výraznému zpomalení, což zajišťuje systém V.A.T.S.

Tip, jak to dopadne

Fallout 4 v naší recenzi obstojí s průměrným hodnocením v intervalu 70-80%. Známku bude pravděpodobně snižovat horší grafické ztvárnění – zde hodně záleží, jak se autorům povede docílit atmosférického zasazení. Ale čeho se opravdu bojím nejvíce je přehršelost bugů, které by hru činily téměř nehratelnou. Jak vše dopadne, uvidíme už téměř za pár dnů.


StarCraft II – Legacy of the Void
Vychází: 10. listopadu na PC

Milovníci real-timových strategií, je to tu. Už se konečně dočkáte další pořádné strategie s velkým S. Nejde o nic jiného, než o završení trilogie StarCraftu, ve kterém se ujmete technologicky nejvyspělejší rasy – Protossů. Konkrétně se převtělíte do hierarcha Artanise, aby dobyl zpět svoji rodnou planetu Aiur, o kterou byli protossané připravení zergským rojem, před dávnými věky. Nic není tak lehké, jak se na první pohled zdá a celý sektor je navíc ohrožován starodávným zlem, takže je jen na vás, abyste sjednotili všechny protosské frakce.

Konečně se v epilogu dozvíte, jak dopadne osud všech tří ras, s kterými jste strávili nejeden večer. Nicméně nezůstane jen u přidání single-playeru, ale především dozná úprav tolik oblíbený multiplayer. Dle tvůrců má být mnohem dravější a nevyspitatelnější, než doposud. Příkladem má být navýšení počet „těžičů“ na počátku bitvy a mnoho dalších změněných prvků. K větší variabilitě vám přibude šest nových jednotek – dvě pro každou rasu – a několik nových schopností pro stávající jednotky.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru si myslím, že tato hra bude hodnocena v naší recenzi kladně, a to v intervalu 80 – 90%. Trochu se bojím z počátku trochu nevybalancovaného multiplayeru a především, zda se hráčům neomrzela tato strategie, díky rozvleklému příběhu na pokračování, a to i přes fakt, že hru si zahrajete i bez nutnosti vlastnit předchozí hry StarCraft II.


Rise of the Tomb Raider
Vychází: 13. listopadu na Xbox 360 a Xbox ONE

Lara Croft vyrazí společně s vámi na další pořádnou velkou výpravu. Po všem, co si prožila v minulém díle, se z ní stává právě ta Lara, co všichni dobře známe. Připravte se na velkolepé výpravné dobrodružství, doprovázené téměř fotorealistickými filmovými sekvencemi, které budou doplňovat akční nebo logické pasáže hry, tak abyste měli pocit, že jste součástí jednoho z velkých hollywoodských filmů.

Tentokráte vás vývojáři zavedou na různá místa po celém světě, od nehostinné Sibiře až po vrcholky hor vyprahlé Sýrie. Krom nepřátel nebo různých monster vám cestu bude znepříjemňovat měnící se počasí, takže se můžete lehce ztratit ve sněhové vánici. Dočkáme se konečně i více hádanek, než v minulém díle. Čeká na vás nejedna vyprahlá kobka chránící si svoje tajemství. Dále tvůrci avizují, že se soustředili na takové maličkosti, jako jsou next-gen vlasy hlavní protagonistky nebo na jednotlivé druhy oblečení, aby působily co nejvíce průkopnicky.

Tip, jak to dopadne

Osobně si myslím, že tato akce bude hodnocena v naší recenzi nadmíru dobře, tedy v intervalu 85 – 95%. Čeho se jen trošku obávám, jsou některé nevychytané grafické bugy a hlavně příliš přímočarého příběhu. Jen připomínám, že Rise of the Tomb Raider vychází teď jen na konzole Xbox. Po uplynutí časové exkluzivity jednoho roku si jej budou moci zahrát i majitelé PlayStationu.


StarWars: Battlefront
Vychází: 19. listopadu na PC, PS4 a Xbox ONE

Hvězdné války se staly milovaným univerzem nejednoho kluka (samozřejmě i dívek), a proto jsou za každý titul nesmírně vděčný, jak v televizním nebo videoherním zpracováním. To sebou přináší i velké břímě pro jakéhokoliv tvůrce, protože publikům je nesmírně přísné k jakýmkoliv nesrovnalostem. Možná i proto je na tvůrce z DICE kladen takový tlak, aby vše dopadlo bez problémů. Co se týče autenticity jednotlivých postav a veškerého bojového arzenálu, tak měli možnost spolupracovat přímo s tvůrci původních filmových Star Wars.

Battlefront vás rozhodně nenechá v klidu, protože na výběr bude nepřeberné množství herních režimů, kde si budete moci zahrát, jak za Imperium, tak za stranu Povstalců, v epických bitvách až pro 40 hráčů. Druhou možností je vrhnout se do misí inspirovaných filmovou předlohou sám nebo ve split-screenu, případně s kamarádem on-line. Souboje nebudou probíhat jen na zemi, ale také ve vzduchu, a také se objeví ikonické postavy včetně Darth Vadera nebo Boba Fetta.

Tip, jak to dopadne

Dle mého názoru tato hra v recenzi obstojí na výbornou s hodnocením více jak 90%. Byl jsem doposud k chystaným novým Star Wars poměrně skeptický, ale beta mně přesvědčila o tom, že se není opravdu čeho bát. Tedy pokud nedojde k nějaké trapné situaci s přetíženosti nebo nefunkčností serverů.


Co říct závěrem

Věřím, že každý hráč si v listopadu má z čeho vybírat. Snad jen sportovní fanoušci jsou trochu ochuzení, ale ti dostali svoji dávku „uspokojení“ v předchozích měsících. Jen připomíná, že listopad je měsíc, kdy vrcholí podzimní sezóna ve videoherním průmyslu, protože prosinec krom dvou velkých her (Just Cause 3 a Rainbow Six: Siege) bude poněkud chudší a zaměřen spíše na vánoční prodeje, takže se zas na druhou stranu můžeme těšit na velké slevy, a to potěší vždy. Napište nám do komentáře, na kterou hru se v listopadu nejvíce těšíte?


CGwillWin