Black Ops 3 jsou na PSN zdarma a dostávají DLC

Black Ops 3 jsou na PSN zdarma a dostávají DLC
11:17, 12.06.2018

Mám trochu problém tuto zprávu pojmout nadšeně. Ale začneme tím opravdu pozitivním a to je, že opravdu každý majitel PlayStation Plus programu si může stáhnout do svého účtu plnou verzi Call of Duty: Black Ops 3 na PSN. Akce platí ode dneška až do 11. července. Sice má hra slabší singl dle mého názoru, ale o to jsou lepší Zombies a Multiplayer. A teď k těm dvěma horším zprávám.

Zároveň totiž tahle 3 roky stará Call of Duty hra dostává nové DLC. Nejen, že je to nevídaná věc v sérii, aby takhle starý díl dostával stále obsah (jen dokazuje jak špatně IW a WWII na tom jsou s oblibou). Ale hlavně jedná se o čtyři remasterované mapy z Black Ops 1 a Black Ops 2 a to takové, které komunita miluje. Stačí je vyjmenovat a už nostalgie skáče nahoru - Jungle, Summit, Slums a Firing Range. Naprosté klasiky co se týče map v této sub-sérii a přichází do Black Ops 3.

Ok tak tohle byla vlastně zase dobrá zpráva ne? Ne tak docela. Activision je Activision a i přestože ostatní společnosti jako Ubisoft (Division 2 bude mít první rok DLC zdarma), ale i nenáviděné EA (žádné Premium), zrušili Season Passy a zamykání nových map za peníze. U Activision to neplatí. Proto zmíněné čtyři mapy si v Black Ops 3 zahrají pouze ti, kteří předobjednají Black Ops 4 na PSN. Což znamená, že už takhle fragmentovaná hra - lidé bez DLC, lidé s DLC, lidé s některými DLC se ještě rozšíří o lidi s pre-orderem BO4. A to bude matchmakingové peklo.

Klik pro zvětšení (Black Ops 3 jsou na PSN zdarma a dostávají DLC)

A ta druhá zpráva se týká DLC do Black Ops 4. Sice minulý měsíc Activision tvrdilo, že mění přístup k Season Passu a dodatečným mapám, ale nemyslelo to tak, jak si většina světa vyložila. Celý měsíc žila komunita v nadšení, že konečně budou mapy pro všechny a počty hráčů nebudou fragmentovány. Omyl. Activision představilo Black Ops Pass, jinak pojmenovaný Season Pass, který přinese jednu bonus Zombies věc na launch, pak 4 nové mapy do Zombies a také 12 nových map do multiplayeru (plus 4 postavy do Blackout).

Jediná změna oproti dřívějšku je, že se Treyarch vydává cestou podobnou jakou zvolili Gears of War 4 a mapy budou vycházet častěji. Nebylo to upřesněno, ale já osobně si dovedu přestavit - co měsíc to jednu mapu. To je rozhodně krok správným směrem, protože WWII má za sebou zatím jen dvě DLC a po tom čtvrtém, které vyjde chvíli před BO4 neštěkne ani pes. Ale stále lidi s passem a bez passu je špatná fragmentace. Později to totiž způsobuje, že hráči co mají DLC mapy je vůbec nehrají, protože nemají s kým a hází je to do lobby vanilla map. Takže ne, za tohle Activision nepochválím. A to ještě nepředstavili loot boxy.


DALŠÍ

CGwillWin