Metal Gear Solid Online ukázka

Metal Gear Solid Online ukázka
12:41, 18.09.2015

Pod názvem Metal Gear Solid Online se skrývá kompetitivní multiplayer do nového MGSV. Tato část dorazí zdarma pro všechny majitele hry 6. října/októbera. Ukázka toho o čem bude tento čistě PvP režim nám poskytne anglicky komentovaná ukázka z TGS. Video, když přeskočíme ukázku vytvoření postavy atd., tak nejdříve představí tři typy vojáků a pak ukáže jeden ze tří módů hry.

Klik pro zvětšení (Metal Gear Solid Online ukázka)

Třídy jsou Infiltrator, Scout a Enforcer. Jejich jména jsou celkem vypovídající, první se plíží a díky ativní kamufláži zabíjí ze zálohy. Scout vše pozoruje zdálky se svou odstřelovačkou a Enforcer je prostě tank. Celkem logické rozložení. Módy hry budou Bounty Hunter, Cloak and Dagger a Comm Control.

Klik pro zvětšení (Metal Gear Solid Online ukázka)

Cloak and Dagger je zajímavě vypadající mód bez respawnů, kdy útočníci se snaží získat disk s daty a uploadovat jeho obsah na míste evakuace. Proti nim obránci se jim v tom snaží zabránit. Rozdíl je v tom, že útočníci mají pouze zbraně, které nezabíjejí, zatímco obránci střílí ostrými. Comm Control je variace na Domination z téměř každé druhé hry. Bounty Hunter sice vypadá jak standardní TDM, ale je okořeněné pár prvky. Základ jsou tickety, které když týmu spadnou na 0 tak prohrál. Perličkou je, že tickety jde získávat zpět tak, že protivníka odešlete Fultonem do základny. Do toho navíc vstupuje Bounty level, který má každý hráč nad jménem. Je to počet kolik lidí z vašeho týmu za tento život zabil, pokud takového protivníka odešlete Fultonem, získáte počet ticketů v hodnotě jeho Bounty levelu zpět. Což se může projevit jako rozhodující taktika, jako v případě přiložené video prezentace, která je však celkem okatě zrežírovaná a nejedná se o přirozený multiplayer zápas.

Celkem bude dostupných pět map, což není moc velký počet. Vychází z míst, které navštívíte v singlu a také v Ground Zeroes. Mezi další prvky patří unikátní postavy, takže jeden hráč z každého týmu bude hrát třeba za Snaka nebo Ocelota s jejich exkluzivními zbraněmi a schopnostmi. Buddy systém je také zajímavý, umožňuje vám vytvořit si pouto s jedním spoluhráčem a sdílet informace - koho vidí, na koho míří atd. Toto pouto se zvyšuje a v případě 100% můžete použít teleport na jeho pozici. Protivníky můžete vyslýchat a tím získat informace o aktuální poloze nepřátel. Za hry bude systém XPček, který bude odemykat nové zbraně atd.

Klik pro zvětšení (Metal Gear Solid Online ukázka)

Vypadá to a zní to moc dobře, otázkou bude samozřejmě balancing, aby některé Fulton triky nebyly moc silné atd., ale to ukáže až hra samotná, kterou budeme moci vyzkoušet již 6.10.


DALŠÍ

CGwillWin