Hogwarts Legacy se znovu odkládá.

Hogwarts Legacy se znovu odkládá.
19:39, 12.08.2022

Svět Harryho Pottera je zřejmě prokletý. Od doby kdy jeho stvořitelku postihlo několik kauz na sociálních sítích to jde s celým univerzem od desíti k pěti. Původně plánovaná rozsáhlá filmová série Fantastická zvířata je po třech dílech přijímána tak vlažně, že se už zřejmě ani nedočká dalšího dílu a titul Hogwarts Legacy je odkládán už tolikrát, že o něj snad nikdo nemůže mít už ani zájem.

RPG titul, který se má odehrávat dlouho předtím než kouzelnický svět poznal strach z Voldemorta měl vdechnout život herní divizi, která naposledy těžila snad ještě z titulů kopírujících původní filmy. Oznámení nového dobrodružství tak vyvolalo nadšení, které však postupně ochládá. Titul byl totiž oznámen už na podzim roku 2020, ale od té doby byl bohužel několikrát odložen. Jeho tvůrci ze studia Avalanche Software si navíc povolali pomoc několika dalších studií a zaklínali se, že dalšímu odkladu již nedojde.

Dnes ovšem Warner Bros oficiálně oznámil datum vydání, které je opět posunuté a to na 10. února 2023. Důvodem je údajné dotažení hry k dokonalosti. Za mě osobně to tedy zatím vypadá na dokonale nezvládnutou PR kampaň a promarněnou šanci ztrátou původního hypu. Pokud hra navíc opravdu v únoru vyjde, mohou tvůrci očekávat velmi tvrdou kritiku, která jim sebemenší drobnost omlátí po letech odkladů o hlavu. Na druhou stranu vypuštěný gameplay sliboval opravdu nevídaný zážitek, tak nezbývá než doufat, že celý tento příběh neskončí stejně jako v případě Cyberpunku.

A co Vy? Chcete se ještě vydat do Bradavic nebo jste své hůlky a kotlíky už dávno zavřeli a nechali zapadat prachem?


DALŠÍ

CGwillWin