hw
AI pomohla digitálním tvůrcům představit budoucnost hokeje a květnové novinky NVIDIA Studio

AI pomohla digitálním tvůrcům představit budoucnost hokeje a květnové novinky NVIDIA Studio
08:17, 27.05.2024

NVIDIA Studio a podporované aplikace v průběhu května zaznamenaly několik novinek, které pomohou zefektivnit práci zejména 3D grafikům a herním vývojářům. Dočkali se však také běžní uživatelé, kteří jako svůj hlavní prozlížeč využívají Mozilla Firefox.

-Vycházejí květnové ovladače NVIDIA Studio.

- Mozilla Firefox nyní podporuje RTX VSR a HDR pro vylepšení streamovaného videa. Firefox se tak připojuje k dalším prohlížečům založeným na Chromiu, včetně Google Chrome a Microsoft Edge, které podporují RTX Video.

- RTX Remix pro modifikaci starších her nyní nabízí také DLSS 3.5 s Ray Reconstruction pro vylepšenou kvalitu ray tracingu. Vývojáři her a modeři mají k dispozici beta verzi RTX Remix a výuková videa.

- Integrace systému Unified Simulation do Cinema 4D nyní umožňuje precizní ovládání emisních polí pro přesné chování simulace. Funkce využívá akceleraci pomocí RTX.

- Audio2Face pro animaci obličeje nyní podporuje vícejazyčnou synchronizaci rtů, animace pro zpěv a ovládací prvky pro úpravy.

Digitální tvůrci představili vize budoucnosti hokeje. Pomohla jim k tomu AI

V dubnu proběhlo závěrečné kolo soutěže Dokonalý pomocník. Soutěžící v něm měli znázornit, jak by AI mohla v budoucnu ovlivnit budoucnost ledního hokeje. Ať už z pohledu hráčů, sledujících nebo jakýchkoli dalších stran.

Práce následně během května hodnotila tříčlenná porota, jejímž členem byl i tvůrce animovaných filmů Martin Smatana. Tři práce, které se umístily na stupních vítězů, si můžete prohlédnout zde. V příloze naleznete vítězný návrh s názvem "VR Powerplay" od autora Dominika K.

V rámci seriálu In the NVIDIA Studio tento týden představuje grafička Yao Chan svou práci s názvem "By the Window" vytvořenou pomocí Blender 3D.


DALŠÍ

CGwillWin