hw
Nothing představuje bezdrátová sluchátka Ear a Ear (a) společně s novou integrací ChatGPT

Nothing představuje bezdrátová sluchátka Ear a Ear (a) společně s novou integrací ChatGPT
13:33, 18.04.2024

Společnost Nothing dnes během Q1 Community Update konaným v hlavním městě Japonska v Tokiu oznámila nový základ své nabídky audio produktů se dvěma modely nových bezdrátových sluchátek Nothing Ear a Nothing Ear (a). Společně s těmito novinkami společnost oznámila, že dojde i ke zlepšení uživatelského zážitku jak u audio produktů Nothing, tak u chytrých telefonů Nothing díky integraci služby ChatGPT.

Nejnovější dvojice bezdrátových sluchátek společnosti Nothing, která jsou vyvrcholením důsledného zdokonalování designu a konstrukce během posledních tří let, nabízejí prvotřídní uživatelský zážitek jak pro audiofily, tak pro běžné posluchače. Společnost Nothing u svých audio produktů zrušila číselné označení, aby se plně soustředila na samotný produkt a zážitek z jeho používání. Sluchátka Nothing Ear jsou určena pro audiofily, kteří hledají nejlepší kvalitu zvuku, zatímco Ear (a) jsou určena pro ty, kteří hledají dokonalého každodenního hudebního společníka.

„Integrací služby ChatGPT se sluchátky Nothing, včetně nových modelů Nothing Ear a Ear (a) a s operačním systémem Nothing OS, jsme učinili první kroky k velké změně, a to jsme teprve na jejím začátku,“ řekl Carl Pei, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Nothing. „Jako vždy se těšíme na zpětnou vazbu od naší komunity.“

Klik pro zvětšení (Nothing představuje bezdrátová sluchátka Ear a Ear (a) společně s novou integrací ChatGPT)

Nothing Ear – evoluce dokonalého zvuku

Sluchátka Ear, která jsou zdokonalením Ear (2), zachovávají a rozvíjejí ikonický design průhledných Nothing sluchátek a přinášejí nejlepší zvukový zážitek v historii společnosti včetně bohatšího zvuku bez kompromisu.

Zvuk

Sluchátka Nothing Ear byla navržena s ohledem na audiofily a nabízí dosud nejpokročilejší systém 11mm dynamických měničů Nothing z prémiových materiálů pečlivě vybraných tak, aby poskytovaly co nejautentičtější a nejčistší zvuk, včetně keramické membrány pro celkovou bohatost zvuku a jasnější výšky. Společnost Nothing dále vylepšila dvoukomorovou konstrukci oproti původním Ear (2) o dva další průduchy, které zlepšují proudění vzduchu a zajišťují tak čistší zvuk.

Ear podporují kodeky LHDC 5.0 a LDAC pro streamování ve vysokém rozlišení přes Bluetooth, což vede k mimořádně čistému zvuku. Sluchátka mohou dosáhnout přenosové rychlosti až 1Mbps 24bitů/192 kHz s kodekem LHDC 5.0 (Low Latency High-Definition Audi Codec) a až 990 kbps a frekvence až 24 bitů/96 kHz s kodekem LDAC.

Pokročilý Nothing ekvalizér pak umožňuje více možností přizpůsobení prostřednictvím jednoduchého grafického rozhraní v aplikaci Nothing X. Uživatelé mohou svůj zážitek z poslechu povýšit i pomocí Q Factoru a ovládání frekvencí, stejně tak vytvořit samostatné profily pro různé žánry. Po vytvoření osobního zvukového profilu v aplikaci Nothing X, se zaznamenaná data v reálném čase použijí k úpravě úrovní ekvalizéru na základě výsledků testu.

ANC

Ear jsou vybavena tím nejúčinnějším a nejchytřejším potlačením okolního hluku od společnosti Nothing. Nový algoritmus Smart ANC kontroluje únik zvuku mezi náušníky a zvukovodem a podle toho následně zvyšuje potlačení hluku. Ear také zohledňují rušivé vlivy z okolí pomocí funkce Adaptive ANC, která automaticky použije jednu ze 3 úrovní potlačení hluku – vysokou, střední a nízkou. Při 45 dB nabízí sluchátka Ear téměř dvojnásobné potlačení hluku než Ear (2). Díky šířce pásma až 5000 Hz dokážou Ear navíc účinně detekovat a potlačit i komplikovanější okolní zvuky.

Výkon a výdrž

Kompaktní a interně vyvinutý ovladač sluchátek Ear umožňuje dosáhnout o poznání větší výdrže baterie, než jakou měla Ear (2). Konkrétně je to o 25 % více, což znamená, že sluchátka po plném nabití nabíjecího pouzdra vydrží až 40,5 hodiny (včetně pouzdra) nebo 8,5 hodiny nepřetržitého poslechu. Pro snadné dobití energie podporují Ear bezdrátové nabíjení s výkonem 2,5 W. Deset minut rychlého nabíjení zajistí deset hodin poslechu s pouzdrem.

Sluchátka Ear jsou vybavena dosud nejpokročilejší technologií Clear Voice společnosti Nothing a novým designem mikrofonu pro hovory. Díky tomu jsou hovory ze sluchátek Ear pohodlnější a čistší než u předchozích modelů. Na nožičkách sluchátek byl přidán i nový přídavný průduch pro volnější cestu větru, který zajišťuje 60% snížení rušení při větrném počasí.

Uživatelé mohou dále díky funkci Dual Connection plynule přepínat mezi dvěma zařízeními v reálném čase. Díky technologii Low Lag pak zase dokážou sluchátka Ear snížit zpoždění zvuku mezi zařízením a sluchátky a k přeskakování skladeb, střídání režimů potlačení okolního hluku nebo úpravě hlasitosti slouží tlakové snímače.

Klik pro zvětšení (Nothing představuje bezdrátová sluchátka Ear a Ear (a) společně s novou integrací ChatGPT)

Nothing Ear (a) – zrozena pro hravé já

Sluchátka Nothing Ear (a) jsou určena nejen pro všechny milovníky hudby. Díky designu, který všechny uchvátí a výkonné technologii potlačení okolního hluku, jsou dokonalým každodenním společníkem.

Navrženo v Londýně

Sluchátka Nothing Ear (a), navržená v Londýně, mají na první pohled rozpoznatelný průhledný design společnosti Nothing, ale díky svěžímu designu bublin a nové žluté barvě, se vydávají zcela novým směrem. S jemnými křivkami a štíhlým obdélníkovým tělem se Ear (a) nosí stejně dobře jak v kapse, tak v dlani.

Vítej, žlutá!

Žlutá varianta Ear (a) je prvním produktem společnosti Nothing, který je v jiné barvě než v černé nebo bílé. Nejenže žlutá barva dokonale doplňuje hravost designu sluchátek Ear (a), ale je to barva, která teoreticky odpovídá hodnotě transparentnosti společnosti Nothing. Pokud si odmyslíme, jak jsou barvy tvořeny, zůstanou nám základní barvy. Tento puristický přístup k barvám přivedl společnost Nothing ke žluté variantě Ear (a) – živému a hravému audio produktu.

ANC

Stejně jako u Ear tak Ear (a) jsou vybavena novým algoritmem Smart ANC přímo od společnosti Nothing, který kontroluje těsnění uvnitř zvukovodu, zda nedochází k úniku zvuk a generuje následně větší potlačení okolního hluku. Stejně tak Adaptive ANC detekuje rušivé vlivy v okolí a automaticky aplikuje vysokou, střední nebo nízkou úroveň potlačení okolního hluku.

S úrovní 45 dB nabízí Ear (a) téměř dvojnásobné potlačení okolního hluku oproti původním Ear (2). Navíc díky šířce pásma až 5000 Hz dokážou Ear (a) účinně detekovat a redukovat i komplikovanější okolní zvuky.

Zvuk

Nový měnič sluchátek Ear (a) poskytuje 2,5x vyšší přechodný výkon, který využívá výhod dvoukomorové konstrukce Nothing, jež mění doslova pravidla hry. Toto zvýšení přináší ještě hlubší a silnější basy.

Pro zajištění ochrany zvukových detailů jsou sluchátka Ear (a) certifikována pro Hi-Res Audio. Ear (a) dokáží streamovat zvuk ve vysokém rozlišení přes Bluetooth připojení rychlostí až 990 kbps při 24 bit/96 kHz a jsou kompatibilní s široce podporovaným kodekem LDAC.

Výkon a výdrž

Baterie sluchátek Ear (a) s kapacitou 500 mAh nabíjecího pouzdra a kapacitou 46 mAh v každém sluchátku umožňuje uživatelům přehrávat hudbu až 42,5 hodiny. Pro rychlé dodání energie stačí sluchátka dát na 10 minut nabíjet a poté vydrží až 10 hodin přehrávání hudby (s pouzdrem a vypnutým ANC).

Pro snadné přepínání mezi zařízeními lze taktéž sluchátka připojit ke dvěma zařízením současně, a i zde je přítomná technologie Low Lag Mode pro snížení zpoždění zvuku mezi zařízením a sluchátky. K přeskakování skladeb, přepínání mezi režimy potlačení okolního hluku a úpravě hlasitosti jsou přítomné na sluchátkách tlakové snímače.

Integrace služby ChatGPT

Společnost Nothing, vedená posláním urychlit vývoj spotřebních technologických produktů směrem k umělé inteligenci a cílem zjednodušit a zlepšit uživatelskou zkušenost, propojila Nothing sluchátka i Nothing OS s aplikaci ChatGPT. To zajistí uživatelům okamžitý přístup k informacím přímo ze zařízení, které používají nejčastěji, tedy ze sluchátek a chytrých telefonů.

Díky nové integraci budou moci uživatelé s nejnovější verzí Nothing OS a aplikací ChatGPT nainstalovanou na svých telefonech Nothing mluvit s nejoblíbenějším nástrojem pro umělou inteligenci přímo z Nothing sluchátek. Společnost Nothing také zlepší uživatelské prostředí svých chytrých telefonů tak, že do něj zavede vstupní body pro Chat GPT, včetně sdílení snímků obrazovky a widgetů v Nothing stylu. Další informace naleznete na nothing.tech.

Nová bezdrátová sluchátka Nothing Ear a Nothing Ear (a) mohou tuzemští zákazníci zakoupit od pondělí 22. dubna za níže uvedené ceny

- Nothing Ear - 3 799 Kč
- Nothing Ear (a) - 2 599 Kč.

Více informací o novinkách a přesné parametry naleznete na stránkách nothing.tech.


DALŠÍ

CGwillWin