Dobrý voják Švejk popré v počítačové hře

Dobrý voják Švejk popré v počítačové hře
13:39, 11.04.2024

Společnost Wargaming, vydavatel a vývojář přední světové námořní MMO hry World of Warships, s hrdostí oznamuje skvělou zprávu pro české hráče - do hry přichází vůbec první český velitel, kterým je nejslavnější tuzemský voják, dobrý voják Josef Švejk. První český velitel se také dočká kompletního dabingu v podání populárního herce Michala Holána a nově zde hráči najdou mimo jiné rakousko-uherský torpédoborec Tier II Tátra. Kromě tohoto milníku přivítá World of Warships mnoho novinek, jako je stavba historické americké bitevní lodi Wisconsin v loděnici, skutečné muzeum námořních lodí, oživení fanoušky oblíbených Asymetrických bitev a připomenutí japonských svátků Golden Week.

Slavná Švejkova cesta na palubu torpédoborce
„Namluvit takovou postavu je opravdová radost a spolupráce s týmem World of Warships byla skvělá. Pečlivě jsme pracovali na nahrávání více než 300 replik pro nového velitele a jsem rád, že legendární voják Švejk opět ožívá mým hlasem,“ říká herec Michal Holán, jehož tvář se pravidelně objevuje v populárních televizních pořadech a jeho hlas je známý i ze zahraničních seriálů. Holán vystoupí spolu s tvůrci seriálu Velitel Švejk 12. dubna od 18.00 hodin na stream.
„Mít Švejka na lodi je skvělý nápad, ale dostat ho na palubu bylo složité. Nakonec jsme se rozhodli použít malý trik a využili jsme slavnou cestu dobrého vojáka do Budějovic," vysvětluje producent hry Marek Tučan a dodává: "Popustili jsme uzdu fantazii a vytvořili pro Švejka naši alternativní cestu. Místo toho, aby se ocitl v Budějovicích, skončil na torpédoborci Tatra."

Chcete-li získat Švejka jako svého velitele, přejděte sem a použijte kód SVEJK pro jeho přidání na svůj účet. Noví hráči získají nejen kapitána Švejka, ale také torpédoborec Tátra II. úrovně a celou řadu obsahu pro nováčky (7 dní prémiového účtu, 250 dublonů, 2 500 000 kreditů a speciální misi vedoucí ke stromu lodí III. úrovně). Stávající hráči dostanou misi, na jejímž konci na ně bude čekat Švejk.

Wisconsin a West Virginia ‘44 v přístavu

S dubnovou aktualizací obsahu dorazila do loděnice americká bitevní loď Wisconsin v loděnici. Je vybavena devíti přesnými 406mm děly hlavní baterie, která způsobují mimořádné poškození, a vysokou rychlostí i úkrytem na své straně, takže je ideálním plavidlem pro rychlé hraní. Pro zmírnění rizika poškození způsobeného slabším pancéřováním lodi je Wisconsin připraven se speciálními bojovými instrukcemi, které snižují dobu přípravy spotřebního materiálu a nabíjení, spolu s dobou nabíjení děl hlavní baterie.

Aby si hráči odemkli Wisconsin, musí dokončit 30 fází procesu stavby lodě, z nichž 28 lze dokončit prostřednictvím bojových misí v loděnici. Cestou budou hráči odměněni také další americkou bitevní lodí West Virginia 1944.

Abychom pomohli pokračovat v podpoře obnovy věže skutečné lodi USS Wisconsin, která je k vidění v muzeu námořních lodí v Norfolku ve Virginii, bude možné zakoupit také několik herních balíčků, přičemž 100 % výtěžku bude věnováno na konto The Nauticus Foundation.

Oslavte japonský svátek Zlatý týden

U příležitosti oslav Zlatého týdne, které se v Japonsku konají na začátku května, ve vodách Warships zakotvil zbrusu nový Event Pass, který hráčům nabízí nové odměny k odemčení a užívání. Ve dvou dvacetiúrovňových postupových liniích mohou hráči objevit spoustu odměn, včetně například signálních kontejnerů a zlatých žetonů.

Napříč oběma postupovými liniemi zahrnují odměny dva různé velitele, Andreje Teodorescu z Rumunska se šesti dovednostními body a Ashikaga Teru z Japonska, stálý bonusový balíček pro lodě VII. úrovně a čtyři různé kamufláže. V rámci dalších oslav si hráči mohou po dobu trvání této akce vyzkoušet zbrusu novou kamufláž.


DALŠÍ

CGwillWin