Helldivers 2 je prvým skutočným PC úspechom PlayStation vydavateľstva

Helldivers 2 je prvým skutočným PC úspechom PlayStation vydavateľstva
12:20, 19.02.2024

Švédske štúdio Arrowhead Game aktuálne boduje s druhým dielom TPS akcie Helldivers, ktorú zastrešuje značka PlayStation - jedná sa o exkluzivitu pre PlayStation 5, ktorá však bola súčasne vydaná aj na PC. Asi nikto neočakával tak masívny záujem o dielo samotné, každopádne Helldivers 2 láme rekordy Steamu a v jeden si ho zahralo súčasne viac než 400 tisíc účtov! Takýto výsledok zabezpečil pre Helldivers celkovo 24 priečku na zozname najväčšej prihlásenej komunity v jeden moment na Steame, historicky.

Pre porovnanie s inými PlayStation exkluzivitami, ktoré sa postupne dostali na Steam, je Helldivers jasne na špičke. Ak by ste totižto spočítali úspech God of War, Marvel’s Spider-Man Remastered, Horizon Zero Dawn Complete Edition, The Last of Us: Part I, Days Gone či Uncharted Legacy of Thieves Collection, v súčte by vám to v rámci uvedenej metriky nedalo ani tých spomenutých 400K.

Tento úspech autorov zaskočil natoľko, že sa súčasne musia vysporiadať s problémami ohľadom online konektivity, kedy nápor prihlásených zhadzuje servery. Situáciu aktuálne riešia.


DALŠÍ

CGwillWin