hw
NVIDIA Reflex ve více než 100 hrách. Startují prodeje GeForce RTX 4070 SUPER

NVIDIA Reflex ve více než 100 hrách. Startují prodeje GeForce RTX 4070 SUPER
19:24, 18.01.2024

NVIDIA Reflex, funkce umožňující majitelům GPU GeForce snížit latenci systému a dosáhnout kratší reakce na ovládání, je nyní podporována ve více než stovce titulů. Milník byl překonán tento týden se hrami Layers of Fear, SCUM a Squad a navazuje na nedávno oznámené dosažení 500 aplikací a her, v nichž majitelé GeForce RTX zaznamenají vylepšení grafické stránky, vyšší snímkovou frekvenci nebo jiné výhody díky podpoře některé z RTX technologií.

Klik pro zvětšení (NVIDIA Reflex ve více než 100 hrách. Startují prodeje GeForce RTX 4070 SUPER)

Díky NVIDIA Reflex je možné v kompetitivních hrách rychleji a přesněji reagovat na protivníky a získat tak konkurenční výhodu. V titulech pro jednoho hráče znatelně rychlejší odezva také citelně zpříjemňuje zážitek ze hraní. NVIDIA Reflex dnes využívá více než 90 % majitelů GPU GeForce a podporována je v 9 z 10 nejoblíbenějších kompetitivních stříleček. Jen v uplynulém roce využilo lepší odezvu díky této technologii 50 milionů hráčů během 10 miliard odehraných hodin.

Vedle již zmíněných Layers of Fear, SCUM a Squad bude technologie dostupná také v očekávaných titulech Horizon Forbidden West Complete Edition pro PC and NAKWON: LAST PARADISE již při jejich vydání.

NVIDIA Reflex byla představena v září 2020 a mezi více než stovkou podporovaných her nalezneme řadu populárních kompetitivních her jako Apex Legends, Call of Duty: Modern Warfare III, Call of Duty: Warzone, Counter-Strike 2, Fortnite nebo Overwatch 2 i známé AAA tituly, mezi které patří např. Cyberpunk 2077, Zaklínač 3: Divoký hon, Diablo IV, Remnant 2, God of War, Microsoft Flight Simulator, Red Dead Redemption 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, Marvel's Spider-Man Remastered a další. Podstatnou úlohu hraje Reflex také při využívání funkce NVIDIA DLSS 3 "Frame Generation", proto ji najdeme ve všech titulech s podporou generování snímků pomocí AI.

A nejde jen o hry. G-SYNC monitory s technologií Reflex mají nejvyšší obnovovací frekvence a vynikající čistotou obrazu. Technologie je integrována také do některých herních myší, jako je např. lednová novinka HyperX Pulsefire Haste 2 Mini - Wireless Gaming Mouse, která váží velmi nízkých 59 gramů a její DPI dosahuje hodnoty 26 000. Kombinace monitorů a myší kompatibilních se systémem Reflex navíc umožňuje snadné a přesné měření celkové latence systému pomocí Reflex Analyzer.

Startují prodeje GeForce RTX 4070 SUPER a vycházeji pro ni nové Game Ready ovladače

Společnost NVIDIA minulý týden na veletrhu CES představila nové GPU GeForce RTX řady 40 SUPER: GeForce RTX 4070 SUPER, 4070 Ti SUPER a 4080 SUPER. Tři novinky mají plánované uvedení na trh během letošního ledna a GeForce RTX 4070 SUPER se jako první z nich začíná prodávat dnes. Doporučená cena je 16 499 Kč, resp. 659 €. Může se pochlubit o 20% nárůstem počtu jader oproti GeForce RTX 4070 a skvěle se hodí pro hraní nejnovějších titulů při maximálním nastavení grafických detailů v rozlišení 1440p. V graficky nejnáročnějších hrách je GeForce RTX 4070 SUPER rychlejší než GeForce RTX 3090, přičemž spotřebovává jen zlomek elektrické energie. S využitím funkce DLSS 3 pro generování snímků pomocí AI je dokonce 1,5× rychlejší.

Majitelům také nabízí řadu výhod při tvorbě. GeForce RTX dokáží usnadnit práci v desítkách populárních aplikací. Potvrzuje to i 3D grafik působící pod uměleckým jménem Brellias. Při své práci využívá podporu své GeForce RTX během 3D modelování v programu Blender i editaci videa v aplikaci DaVinci Resolve. "Každý krok mého tvůrčího procesu tak či onak zahrnuje akceleraci GPU nebo umělou inteligenci," komentuje svůj tvůrčí proces. "Nedokážu si představit tvorbu bez výkonné GPU, kterou mám k dispozici." Do své tvorby dává detailněji nahlédnout v nejnovějším díle blogu In the NVIDIA Studio.

GPU přinášejí také možnost zdarma využívat sady nástrojů NVIDIA Studio. Patří mezi ně např. Broadcast pro kvalitnější streamování a konferenční hovory, Canvas, která pomocí AI mění jednoduché tahy štětcem v realistické obrazy krajiny nebo RTX Remix, která umožňuje modderům vytvářet remastery klasických her na RTX s umělou inteligencí.

Podporu pro GPU přinášejí nové NVIDIA Game Ready ovladače, které jsou zároveň optimalizovány pro hru Palworld. Její Early access režim startuje 19. ledna a nabídne možnost navýšit snímkovou frekvenci pomocí DLSS 2.

Celý seznam novinek s NVIDIA DLSS z tohoto týdne naleznete níže:

Dead Signal - již vyšlo. Podpora DLSS 2
Palworld - předběžný přístup od 19. 1. s podporou DLSS 2

United 1944 - nyní v předběžném přístupu. Podpora DLSS 2 a DLAA

Who is Abby již vyšlo. Podpora DLSS 3 & ray tracingu

DALŠÍ

CGwillWin