hw
ROG Phone 8 PRO konečne odhalený

ROG Phone 8 PRO konečne odhalený
10:48, 09.01.2024

Keď sa dnes povie; skutočný herný mobil, sotva si v rámci trhu viete predstaviť niečo viac než modelový rad Phone od ROG. Preto som sám nesmierne rád, že ASUS pokračuje v jeho vylepšovaní a toho dôkazom je aktuálne oznámená ôsma generácia. Jej najzásadnejším mottom, paradoxne voči tomu, čo som napísal vyššie, je tentokrát snaha dostať sa do srdiečka ďalšej sorte spotrebiteľov, čiže nie len tej bažiacich po interaktívnej zábave.

V zásade sa však navonok nič nemení. Dizajn, akokoľvek zariadenie prešlo odtučňovacou kúrou (hrúbka je len 8,9 mm a váha 225 gramov), ponúka vizuálne jasne zarámovaný profil - prítomné sú ovládacie prvky špeciálne navrhnuté na tlak vašich prstov, špeciálne upravené chladenie a samozrejme ohromujúci priestorový zvuk. Čo sa týka výkonu, tak tu výrobca ide doslov na plný plyn a ako jeden z prvých ponúka procesor Snapdragon 8 Gen 3, o ktorom ste možno ešte z úst konkurencie nemali ani možnosť počuť. Obrazovku reprezentuje 6,78 palcov veľký AMOLED panel s variabilnou frekvenciou operujúcou od 1 do 120 Hz a možnosťou počas hrania atakovať hranicu 165 Hz. ROG Phone 8 PRO som mal možnosť krátku dobu držať v ruke ešte koncom minulého roka a musím povedať, že ASUS si mňa opäť jeho dizajnovým spracovaním získal, špeciálne aj vďaka LED logu na zadnej strane, ktoré je plne programovateľné.

Medzi tie zásadnejšie novinky, čo nás zase oblúkom vracia k onej snahe priblížiť sa aj (ne)hernému publiku, patrí bezdrôtové nabíjanie a konkurencie schopný fotoaparát - hlavný snímač má 50 Mpx a hybridnú gimbálovú stabilizáciu (ide o už jej tretiu generáciu). Sekunduje mu ultraširokouhlý 13 Mpx senzor a teleobjektív s 32 Mpx. Výhodou je v neposlednom rade aj plná IP odolnosť.

ROG Phone 8 PRO sa bude u nás predávať v dvoch verziách a to s 16 GB RAM/512 GB úložiskom za 1 200 Euro alebo s 24 GB operačnou pamäťou a 1TB úložiskom za 1 500 Euro (v balení drahšej verzie nájdete aj tradičný a vynovený externý chladič AeroActive Cooler X). Mimo PRO verzie je možné si zakúpiť aj štandardnú osmičku a to za 1100 Euro, avšak jediný rozdiel voči PRO verzii spočíva v absencii už vyššie spomínaného programovateľného LED loga - lacnejšia verzia ho má len podsvietené.


DALŠÍ

CGwillWin