hw
ROG predstavuje svoje novinky

ROG predstavuje svoje novinky
09:48, 09.01.2024

Dnešok bude suverénne v znamení spoločnosti ASUS, respektíve ich hernej divízie ROG - chystáme pre vás niekoľko článkov ohľadom ich noviniek a rovnako tak aj video reportáž. Začnime však rovno horúcim predstavením herných laptopov značky Zephyrus (G14/G16), ktoré som ja osobne mal možnosť vidieť naživo ešte koncom minulého roka v rámci novinárskej preview ochutnávky a už vtedy som jasne vedel, že tento model bude v zmysle celosvetovej pozornosti pre ROG portfólio zásadný "game changer".

Dizajnová jedinečnosť a maximálny výkon

Klik pro zvětšení (ROG predstavuje svoje novinky)

ROG Zephyrus si budete môcť zakúpiť v 16 a 14 palcovej verzii s tým, že oba notebooky prichádzajú s hliníkovým šasi odliatym do nádherne symetrických hrán - tenšie a ľahšie ako kedykoľvek predtým, keďže váha je 1,5 Kg a hrúbka len 1,59 cm. Nový rok 2024 symbolizuje minimalisticky pojatý svetelný pás nazývaný Slash Lighting, ktorý sa nachádza na odolnom prednom veku tohto zariadenia a ktorý si užívatelia budú môcť prispôsobiť podľa svojich preferencií. Stačí si len nový Zephyrus krátko zobrať do rúk a okamžite pocítite prémiový efekt (hovorím na základe vlastných skúseností), avšak akonáhle ho otvoríte a spustia sa tie pomyselní stroje, ako sa povie, ďalším očarením sa stane žiariaci Nebula OLED panel s prémiovou podporou G-SYNC. Predmetný displej má vyššiu frekvenciu vyžarovania pixelov na úrovni 960 Hz, čo je výrazne viac než u bežných OLED obrazoviek, a viete čo? Je to jasne vidieť! V rámci výkonu prichádzajú na rad nové čipy a to konkrétne Intel Core Ultra 9 doplnený o rovnako ešte chrumkavú grafickú kartu GeForce RTX 4090 - táto konfigurácia sa týka väčšieho modelu G16. V prípade ak by ste chceli ten rozmerovo menší a teda model Zephyrus G14, ten si do toho pomyselného boja vybral novinku od AMD, Ryzen 8000 doplnenú o NVIDIA GeForce RTX 4070. Viac o oboch vizuálne nádherných herných a maximálne kompaktných notebookov bude reč v ďalších našich článkoch a samozrejme aj v recenziách - na našom trhu by sa oba produkty mali objaviť v priebehu prvého kvartálu tohto roku.

Viac extravagancie, viac ROG Strix efektu

Klik pro zvětšení (ROG predstavuje svoje novinky)

Klik pro zvětšení (ROG predstavuje svoje novinky)

Klik pro zvětšení (ROG predstavuje svoje novinky)

Kto by sa snáď nenechal zlákať jedinečnosťou novej dizajnovej vízie radu Zephyrus a chcel by svoju extravagantnú osobnosť, respektíve čisto herné preferencie, ukázať svetu pomocou inej novinky, môže siahnuť do bohatého vreca s nápismi ROG Strix SCAR (16 alebo 18 palcov) a ROG Strix G (rovnako 16 alebo 18 palcov). V tomto prípade ide filozofia nárokov z pozície milovníkov interaktívneho softvéru ešte vyššie, ostatne asi najlepšie to deklarujú črevá vybavené procesorom 14. generácie Intel Core i9 (14900HX s TDP do 65 W), grafickou kartou GeForce RTX 4090 s maximálnym grafickým výkonom TGP na úrovni 175 W. S takýmto úderným výkonom vyšším než spomínaný Zephyrus G16, si môžete užiť svoje obľúbené projekty v neuveriteľnej vizuálnej kvalite a to kdekoľvek vás len napadne. ROG v rámci chladenia opäť ťaží s dlhoročného výskumu, pridáva k tomu novinku v rámci zobrazovania (Mini-LED panel s ohromujúcim počtom sekcií lokálneho stmievania a rozlíšením 2560 × 1440 pri 240 Hz) a vizuálne originálnym šasi. Dostupnosť oboch verzií Strix SCAR vám ešte dodatočne oznámime, každopádne, než vás konečne nechám, špeciálne po tej vlne prvých ROG noviniek na tento rok, aj nadýchnuť, musím spomenúť aj duo Strix G16/G18. Predmetná dvojica ide s výkonom síce o niečo nižšie (konfiguračný strop je RTX 4080 a rovnako tak absentuje spomínaný Mini-LED panel), avšak cez to všetko by sa malo jednať o ďalší z dostupných variantov pre ukojenie potrieb vás, náruživých hráčov.

A aby sa nezabudlo...

AI revolúcia je tu. ROG notebooky na rok 2024 sú vybavené najnovšími procesormi a grafickými čipmi od spoločností Intel, AMD a NVIDIA so zabudovaným zrýchlením umelej inteligencie, ktoré umožňuje bezproblémové využívanie najnovších technológií lokálne priamo v počítači. AI má viacero podôb, či už ide o funkciu Microsoft Copilot v systéme Windows, ktorá predstavuje každodenného AI spoločníka v mnohých aplikáciách systému Windows 11, o nástroje pre videokonferencie, ako sú dynamické pozadia a automatická korekcia pohľadu, až po technológie vykresľovania, ako sú NVIDIA DLSS a Frame Generation.

Úplne nové procesory od spoločností Intel a AMD sa môžu pochváliť nielen najnovším pokrokom v oblasti umelej inteligencie, ale aj zvýšeným výkonom a energetickou účinnosťou, vďaka čomu poskytujú používateľom lepšie zážitky vo všetkých najpoužívanejších aplikáciách. Grafické procesory NVIDIA RTX™ pre notebooky sú vybavené špecializovanými jadrami AI Tensor Cores, ktoré prinášajú bezkonkurenčný výkon umelej inteligencie v kreatívnych aplikáciách, mimoriadne efektívnu produktivitu, bleskurýchle hranie hier a ešte viac.


DALŠÍ

CGwillWin