recenze
Exoprimal

Exoprimal - recenze
Exoprimal - recenze
12:16, 14.07.2023

Exoprimal, najnovší herný počin od vývojárskeho tímu, ktorý nám priniesol nespočetné štandardy v hernom priemysle, otvára dvere do sveta, ktorý sme ešte nikdy predtým nezažili. Hra sľubuje spojenie sci-fi a prehistorického obdobia, avšak, podrobne sa pozrieme, či Exoprimal dokáže niesť bremeno svojich ambícií, špeciálne v zmysle multiplayerovej schémy.

Grafický aspekt hry je bezpochyby prvým, čo púta pozornosť hráča. S ohľadom na aktuálny stav technológie a výkon súčasných herných konzolí, Exoprimal zanecháva dychberúci dojem svojou detailnou grafikou a vizuálnou prezentáciou. Textúry sú ostré a realistické, prostredie je plné dynamických svetelných efektov, čo pridáva hre vrstvu autenticity a presvedčivosti.

Ovšem, vizuálna krása nie je všetko. Problémy sa vyskytujú v oblasti dizajnu postáv a kreatúr. Zatiaľ čo technická stránka ich modelovania je impresívna, ich estetická hodnota zostáva otáznikom. Niektoré z kreatúr pôsobia viac ako výtvory z hororového filmu než ako súčasť prehistorického sveta. Táto diskrepancia v dizajne môže niektorých hráčov vyviesť z mentálnej rovnováhy a narušiť imerziu, ktorú by hra mohla ponúknuť.

Hratelnosť Exoprimal je založená na kombinácii boja s prehistorickými monštrami a používaním futuristických exosuitov. Táto kombinácia znie inovačne a vzrušujúco, avšak exekúcia nie je úplne bezchybná. Bojový systém je pomerne jednoduchý, čo môže byť výhodou pre nových hráčov, ale pre tých skúsenejších môže ponúkať obmedzený zážitok. Rovnako tak, ovládanie exosuitu môže byť spočiatku zložité a nepríjemné, čo znižuje pôvodnú radosť z možnosti ovládať takýto impozantný stroj.

Príbeh hry sa snaží kombinovať prvky sci-fi a prehistorických tajomstiev, ale v mnohých prípadoch pôsobí zmätočne a nedefinovane. Nedostatok jasnej naratívnej štruktúry môže spôsobiť, že hráči stratia záujem o osudy postáv a celkový vývoj dejových línií. Toto je jedným z najväčších nedostatkov Exoprimal, pretože skvelý príbeh môže výrazne prispieť k celkovému zážitku.

Dynamika hry sa snaží zaujať hráčov rozmanitými úlohami a misiami, ale nie všetky sú rovnomerne zaujímavé. Niekedy sa zdá, že niektoré úlohy slúžia iba na nafúknutie herného času, čo môže ovplyvniť plynulosť a tempo hry. Rozsiahlejšia optimalizácia herných mechanik by mohla výrazne prispieť k lepšiemu súvisiacemu zážitku.

Zvukový dizajn Exoprimal je ďalším výrazným prínosom. Hra ponúka impresívne zvuky prostredia, autentické zvuky prírody a zvuky moderných technológií, čo vytvára pôsobivú zvukovú kulisu. Hudba, komponovaná s ohľadom na atmosféru hry, pridáva ďalší rozmer k celkovému zážitku.

Celkovo vzaté, Exoprimal je ambiciózny projekt, ktorý prináša unikátnu kombináciu sci-fi a prehistorického prostredia. Napriek niektorým nedostatkom v dizajne postáv, hrateľnosti a príbehu, je výrazne zlepšeným a pútavým herným zážitkom. Pre tých, ktorí sú ochotní odpustiť niektoré drobné nedostatky a oceniť kreativitu vývojárov, môže byť Exoprimal skvelým prírastkom do zbierky hier, ktorý ponúka zážitok, aký sa v hernom svete nevidí každý deň.



Za poskytnutí hry děkujeme společnosti Cenega

Klik pro zvětšení (Exoprimal - recenze)

Recenzovaná verze: PlayStation 5
SKVĚLÉ
80%
CZECHGAMER
Unikátny multiplayerový zážitok

CGwillWin