hw
Modern Warfare III nabídne díky NVIDIA DLSS 3 až téměř dvojnásobek FPS

Modern Warfare III nabídne díky NVIDIA DLSS 3 až téměř dvojnásobek FPS
02:53, 08.11.2023

10. listopadu se rozšíří seznam nejpopulárnějších titulů s podporou NVIDIA DLSS 3 o Call of Duty: Modern Warfare III. Ve 4K při maximálním nastavení dokáže znásobit snímkovou frekvenci až 1,8násobně. Hra nabízí také NVIDIA Reflex pro snížení latence, který najdeme i v dalších moderních kompetitivních titulech jako Counter Strike 2 nebo Overwatch 2.

V uplynulých měsících jsme tuto technologii mohli využít např. v Alan Wake 2, Cyberpunk 2077: a Diablo IV. Do seznamu také přibývá nové DLC pro Remnant II s názvem The Awakened King. Pomocí DLSS 3 majitelé GPU GeForce RTX řady 40 dosáhnout v průměru 3,5násobného navýšení snímků za sekundu. Majitelé GeForce RTX 4070 a rychlejších mohou si hru užijí při maximálním nastavení v rozlišení 4K při více než 60 FPS.

NVIDIA DLSS 2 nabídne Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Technologie byla podporována i v předchozích dílech série a poslední článek trilogie vychází zítra, 8. listopadu. Ve očekávaném titulu studia Ryu Ga Gotoku navýší DLSS 2 snímkovou frekvenci v průměru 2,2násobně při rozlišení 4K a maximálním nastavení všech parametrů.

Kreativní potenciál GeForce RTX 4090

In the NVIDIA Studio tento týden představuje projekt The Given Fish od Stevena Tunga. Ten využívá stolní PC MSI MEG Trident X2 osazené nejvýkonnější GeForce GPU současnosti: GeForce RTX 4090. Práci na konceptech zahájil Tung v aplikaci Adobe Photoshop, kde měl přístup k více než 30 funkcím akcelerovaným pomocí GPU. Základní modely vznikaly pomocí ZBrush a posléze je vybavil texturami v Adobe 3D Substance Painter. Sestavení fánální scény a její rendering zase probíhal v populárním nástroji Blender. GPU z rodiny RTX ve zmíněných 3D aplikacích lze využívat např. k akceleraci výpočtů osvětlení a generování přesnějších náhledů ve viewportu při zachování plynulosti práce.

"Vyšší rychlost a výkon navíc urychlují různé procesy, například aktualizaci textur materiálů v aplikaci Adobe Substance 3D Painter nebo rendering v Blenderu," říká Tung. "Potřebné specifikace a požadavky jsou tak v souladu a umožňují maximální kreativitu bez omezení."


DALŠÍ

CGwillWin