hw
Call of Duty: Modern Warfare III a další novinky s NVIDIA DLSS 3

Call of Duty: Modern Warfare III a další novinky s NVIDIA DLSS 3
08:18, 01.11.2023

Alan Wake 2 minulý týden ukázal, jak naplno využívat NVIDIA DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction. Tento týden vychází Call of Duty: Modern Warfare III s podporou NVIDIA DLSS 3 a NVIDIA Reflex. Funkce zpřístupní nejnovější Game Ready ovladače.

Vedle toho se soupiska her s podporou DLSS rozšiřuje o Desynced, Jusant, RIPOUT, RoboCop: Rogue City, The Talos Principle 2 a další.

A důležitou zprávou pro tvůrce je implementace DLSS 3.5 Ray Reconstruction do nástroje NVIDIA Omniverse pro tvůrce.

Call of Duty: Modern Warfare III vychází s DLSS 3 a Reflex

Hráči s GeForce RTX mohou v Call of Duty: Modern Warfare III navýšit snímkovou frekvenci pomocí technologie NVIDIA DLSS. Majitelům těchto GPU z řady 40 se otevírá možnost využívat naplno dokonce DLSS 3, které pomocí umělé inteligence a dat z herního engine dokáže generovat celé snímky. AI je také vyžita v rámci DLAA k chytrému vyhlazení hran. O snížení latence a rychlejší odezvu na ovládání se stará NVIDIA Reflex, což umožní rychlejší zacílení a lepší reakci na nepřítele i přesnější míření. Oproti ostatním hráčům tak přichází značná kompetitivní výhoda.

Call of Duty: Modern Warfare III nabízí vlastní benchmark. V něm se při aktivaci DLSS 3 a maximálním nastavení všech parametrů zvýší v rozlišení 4K výkon v průměru 1,8násobně. Hru si díky tomu s maximálním nastavením a více než 100 FPS užijí majitelé GeForce RTX 4070. Na 200 FPS dosáhnou s GeForce RTX 4090.

V rozlišení 1440p zvyšuje DLSS 3 výkon 1,6násobně, což umožňuje hraní s více než 100 FPS na všech GPU GeForce RTX řady 40. Na GeForce RTX 4090 lze dosáhnout až 240 FPS.

1080p s DLSS 3 přinese 1,5násobné zvýšení výkonu a na GPU GeForce RTX 4090 tak hráči dosáhnou i hodnot okolo 300 FPS, což umožní napln využít monitory s vysokou obnovovací frekvencí.

Na notebookových GPU zvyšuje DLSS 3 výkon 1,6× v rozlišení 1080p i 1440p. Notebooky s GeForce RTX 4090 zde dosahují až 230 FPS.

Režim Early Access kampaně v Call of Duty: Modern Warfare III začíná 2. listopadu a bude přístupný všem předplatitelům. Oficiální vydání následuje 10. listopadu

NVIDIA DLSS 3.5 také v NVIDIA Omniverse

NVIDIA Omniverse dnes dostává dlouho očekávaný update, který přináší podporou DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction, která zlepšuje kvalitu obrazu tím, že nahrazuje ručně nastavené denoizéry umělou inteligencí vycvičenou superpočítačem NVIDIA. Díky tomu je kvalita pixelů mezi vzorkovanými paprsky vyšší.

Náhled obsahu ve viewportu, může někdy nabídnout nižší kvalitu obrazu i navzdory použití nejlepšího hardware. Tradiční denoisery totiž vyžadují ruční ladění pro každou scénu. V rámci DLSS 3.5 rozpoznává neuronová síť širokou škálu scén, vytváří vysoce kvalitní náhledové obrázky a výrazně zkracuje čas strávený vykreslováním scén.

Aplikace NVIDIA Omniverse a USD Composer obsahující Omniverse RTX Renderer se specializují na režimy náhledu v reálném čase a nabízejí ray tracingovou inferenci a kvalitnější náhledy při práci.

Funkci lze aktivovat otevřením "Render Settings" v části "Ray Tracing", otevřením karty "Direct Lighting" a zajištěním zapnutí "New Denoiser (experimental)".

Zítra bude také k dispozici RTX Video Super Resolution i v NVIDIA Studio ovladačích. Tato aktualizace přináší kvalitnější upscaling pro videa přehrávaná v prohlížeči a podporu GPU GeForce RTX řady 20.

Helloweenský videomapping vytvořený pomocí digitálního fotoaparátu a GPU NVIDIA RTX A6000 Sabourem Amirazodim, kreativním ředitelem společnosti NVIDIA, vám představí nejnovější In the NVIDIA Studio blog.

Další hry s DLSS

Jusant - vychází dnes s DLSS 3 a Reflex. Na GPU GeForce RTX řady 40 znásobí DLSS 3 v Jusantu při maximálním nastavení snímkovou frekvenci ve 4K v průměru 2,6×. Hráči s GeForce RTX 4070 a výkonnějšími v novince postavené na Unreal Engine 5 dosáhnou na 100 FPSa více.

RIPOUT - nyní k dispozici v předběžném přístupu s DLSS 3, Reflex a ray tracingem. Na GeForce RTX řady 40 hráči ve 4K znásobí výkon v průměru 2,8× i s maximálním nastavením a aktivovaným ray tracingem. Majitelé GeForce RTX 4070 a vyšších dosáhnou na frekvence výrazně přesahující 100 FPS, přičemž GeForce RTX 4090 překračuje 230 FPS.

Ghostrunner 2 - vychází s DLSS 3 a Reflex.

RoboCop: Rogue City - vychází 2. listopadu s DLSS 3, Reflex a DLAA. Na GPU GeForce RTX řady 40 znásobí ve 4K DLSS 3 s pomocí generování snímků výkon v průměru 2,6×. Na GeForce RTX 4070 až 4090 díky tomu půjde hrát s 60 FPS.

The Talos Principle 2 - vychází 2. listopadu S DLSS 3 a Reflexem. Na grafických kartách GeForce řady RTX 40 zvyšuje DLSS 3 snímkovou frekvenci v průměru 2,3× při rozlišení 4K, a to při maximálním nastavení, což umožňuje hraní na 60 FPS+ na nejrůznějších konfiguracích

EA SPORTS™ WRC - na trh přichází 3. listopadu s DLSS 2. Na grafických kartách GeForce RTX řady 40 zrychluje DLSS 2 výkon až o 90 % při maximálním nastavení a v rozlišení 4K.

Desynced - aktualizace 16. listopadu přinese DLSS 3 a Reflex.


Další herní doplňky a vylepšení

Nové Game Ready ovladače přinášejí optimalizace pro Desynced, Jusant a RoboCop: Rogue City. Přinášejí také podporu pro 6 nových G-SYNC Compatible monitorů:

ACER X45
AOC AG456UCZD
AOC U27G3XM
Galax Q3222SUC
LG 32GR75Q
MSI MPG341QR

DALŠÍ

CGwillWin