hw
Alan Wake 2 vychází 27. října s plným ray tracingem a DLSS 3.5

Alan Wake 2 vychází 27. října s plným ray tracingem a DLSS 3.5
02:25, 25.10.2023

Alan Wake 2 od společnosti Remedy Entertainment vychází na Epic Games 27. října s plně ray tracingovou grafikou vylepšenou a akcelerovanou pomocí DLSS 3.5 s funkcí Ray Reconstruction. Hráči budou přecházet mezi dvěma světy, které se mohou pochlubit dosud nejpokročilejšími vizuálními efekty, jaké byly ve hrách k vidění. Budou v nich pátrat po zdroji nadpřirozené temnoty, která Alana uvěznila v nekonečné noční můře.

Plný ray tracing, zvaný též path tracing, je vidět v exkluzivním novém traileru na Alan Wake 2 RTX.

Alan Wake 2 dosáhne díky DLSS až na 4,5násobnou snímkovou frekvenci

Aktivace ray tracingu a DLSS ve hře Alan Wake 2 na GPU GeForce RTX automaticky zapne Ray Reconstruction, který nahradí dva denoisery jednotným modelem akcelerovaným pomocí umělé inteligence. Zvýší se tak kvalita vykreslovaných ray tracingových efektů. V testech společnosti NVIDIA navíc díky této funkci hra běží až o 14 % rychleji.

Ve spolupráci s dalšími DLSS technologiemi tak lze dosáhnout až násobného počtu snímků za sekundu. Zde je několik příkladů:

Ve 4K s maximálním nastavením a zapnutým plným ray tracingem společně s Frame Generation, Ray Reconstruction a Super Resolution se snímková frekvence výrazně zvýší. Na GeForce RTX 4090 se znásobí 4,1násobně, což majitelům umožní hrát při více než 120 FPS! U GeForce RTX 4080 se výkon násobí 4,7násobně a u GeForce RTX 4070 Ti pak 4,7násobně, což umožňuje hrát v maximálním nastavení při téměř 80 FPS.

Při rozlišení 1440p se snímková frekvence u řady GeForce RTX 40 násobí v průměru 3násobně i s plným ray tracingem a všemi ostatními nastaveními na maximum, což u GeForce RTX 4070 a vyšších umožňuje hraní při více než 80 FPS.

V nejoblíbenějším herním rozlišení 1080p se výkon násobí v průměru 2,7násobně, což majitelům rychlejších GPU umožňuje hrát při až 190 FPS.

Svět hry Alan Wake 2 s plným prokreslením paprsků

Plný ray tracing, známý také jako path tracing, přesně simuluje světlo v celé scéně. Používají ho tvůrci vizuálních efektů k vytváření realistické filmové a televizní grafiky. Až do příchodu GPU GeForce RTX s jádry RT a akcelerace pomocí umělé inteligence NVIDIA DLSS 3.5 bylo plné trasování paprsků ve videohrách v reálném čase nemožné.

Ve hře Alan Wake 2 se v nastaveních RT High a RT Medium používá sledování dráhy. Úplné podrobnosti uvádí následující tabulka, která nastavení využívají path tracing a jaké funkce ray tracingu jsou k dispozici při zapnutí jednotlivých předvoleb.

Ovladače, balíček a hraní v cloudu pro hru Alan Wake 2 Game Ready

NVIDIA Game Ready ovladače pro Alan Wake 2 se objeví 26. října. Při koupi vybraných GPU GeForce RTX 4070, 4070 Ti, 4080 a 4090 a stolních PC s nimi nebo notebooků s GPU GeForce RTX 4090 Laptop, RTX 4080 Laptop nebo RTX 4070 Laptop u je u partnerů akce získají zákazníci po omezenou dobu digitální kopii Alan Wake 2 zdarma. Detaily nabízejí podmínky akce.

Zahrajte si hru Alan Wake 2 v cloudu na kartě GeForce NOW.
Mezi další nové hry s podporou DLSS tento týden patří:

Ikonei Island: An Earthlock Adventure - Dnešní aktualizace přináší DLSS 2

Shadows of Doubt - dnešní aktualizace přináší DLSS 2

DALŠÍ

CGwillWin